Подготвях се дълго, преди да започна!

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Смятате ли, че в последно време шансовете за започване на нов бизнес се подобриха?

да
9
35%
да
9
35%
не
4
15%
не
4
15%

Общо гласове : 26

Подготвях се дълго, преди да започна!

Мнениеот Radina » 14 Апр 2007, 14:52

Това е, реших се "да се хвърля" в собствен бизнес. Преди това работих в държавно предприятие, бях наемен работник в частна фирма и 1 година работих на свободна практика. Завърших икономика, право и психология. Четох в много сайтове, наблюдавах много кариери...И СЕ РЕШИХ! Което не значи, че се чувствам подготвена. Но поне знам, какво искам да правя и как да започна...Не се притеснявам да питам за каквото и да е. И няма да скрия нищо, което съм научила по пътя си...ДО СКОРО И УСПЕХИ!
Винаги имам време за интересни хора!
Radina
Нов
Нов

Мнениеот Ilijana » 14 Апр 2007, 15:22

Смятам, че хората които притежават умения и амбиции, вече по-лесно могат да се реализират. И не само в чужбина, а и в България.
Поздравявам за куража и пожелавам успех! :ioi:
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот karierist » 14 Апр 2007, 15:35

Не мога да не оставя своето мнение по този въпрос. Аз лично твърдо вярвам, че кадърен човек с желание за работа винаги ще успява.
Успех!
Последна промяна karierist на 14 Апр 2007, 17:40, променена общо 1 път
Аватар
karierist
Site Admin
Site Admin

Мнениеот Кака Мара » 14 Апр 2007, 15:42

Смятам, че предварителната подготовка е много важна, когато стартирате собствен бизнес или започвате работа в нова област. Няма добър изглед да се развие един бизнес, който се води от човек, който не е наясно какво точно ще прави.
Пожелавам Ви добър старт и добра реализация на своите професионални способности!
Гласувала съм твърдо "да", защото смятам, че вече има достатъчно възможности за изграждане на успешен малък бизнес.
Успех и от мен! :D
Никога не е късно да направите кариера!
www.karierist.com
Аватар
Кака Мара
Модератор
Модератор

Мнениеот zubeid » 14 Апр 2007, 17:39

Гласувах "да", макар че по-скоро бих казал "не съм сигурен, по-скоро да". Влизането ни в ЕС пооправи някои неща в това отношение /например, възможността да си намериш финансиране/, но пак конкуренцията нараства много.
Бори се Radina! no:
Аз съм кариерист! И не ми е срам да го призная.
Аватар
zubeid
Баш кариериста
Баш кариериста

Благодаря ви, ще ви търся и като успявам, и когато ми е зле

Мнениеот Radina » 14 Апр 2007, 20:17

Много ви благодаря на всички, прозвучахте ми като фанфари! Но не съм се главозамаяла, нали сега започвам. Дори смятам, че доста се влачих към целта си...Сега усещам обаче, че е "моето време". Поне си мисля, че дойде моето време. ЗАЩО МИСЛЯ ТАКА? И не само мисля, ами съм убедена. И нищо не може да ме разколебае...Пиша тук не за да се намирам на работа. А защото смятам да давам гласност на всички пречки, които застават пред мен. И на положителните неща също. ДО СКОРО!
Винаги имам време за интересни хора!
Radina
Нов
Нов

Мнениеот Ilijana » 14 Апр 2007, 21:43

Пиши за пречките. Ако можем да помогнем със съвет - ще го направим. Ако пък не - поне ще изплачиш болката. :D
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот zubeid » 27 Апр 2007, 19:53

Радинке, как върви бизнеса? :wink:
Аз съм кариерист! И не ми е срам да го призная.
Аватар
zubeid
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот mi_9 » 03 Май 2007, 14:52

Смятам, че няма начин честен човек да успее, ако не лъже и не краде.
Който не работи - няма да яде. (от автора)
Аватар
mi_9
Баш кариериста
Баш кариериста

Kakav biznes zapochvash ako ne e taina

Мнениеот radoslavi4 » 18 Май 2007, 14:47

Занимавал съм се с много дейностти за това питам с какво мислиш да се занимаваш, ако мога ще ди дам съвет (ако ми е в компетенцията разбирасе). Домомента съм развил доста бизнеси и всички съм ги продал на печалба с изключение на един който ми загуби една година труд на вятъра. Е пак извляках полза, взех си необходимите уроци :)

Късмет, макар че само с късмет нестава ;)
Много път съм извървял, много грешки съм видял но и мойте няма да забравя :)
Умния човек се учи не само от свите грешки а и от грешките на другите
radoslavi4
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот Ilijana » 18 Май 2007, 15:03

Здравей, radoslavi4!

С какви бизнеси си се занимавал? Наистина ли е реално да се продаде готов бизнес м България? :D
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Само когато бизнеса е переспективен може да бъде продаден

Мнениеот radoslavi4 » 18 Май 2007, 15:37

Няма да коментирам с какво съм зе занимавал. Ще кажа че съм продал успешно 4 бизнеса до момента е все пак аз сам на 27 години. съжелявам даже че продадох единия защото беше доста доходен а сега съм поел ангажимент към новия собственик да не развивам сходна дейност и немога да го подхвана отново.

Ами да в БГ голяма част бизнесите се създават предимно с идеята да бъдат продадени. Познавам доста мениджъри и всеки чака да развие достатъчно добре бизнеса си че да може да му вземе по висока цена. Ако тук не си продадеп бизнеса няма къде :)))
Наскоро говорих с един човек които е медиина личност и издава доста популярно списанеие той също ми сподели че има намерение до две години да го продаде за добра цена незнам за него каква е добра цена но не ме и интересува.

В момента почти всички БГ предприятия стават публични и започват да се търгуват на БФБ сами и сидеята да привлекът евтин капитал ако мога така да се изразя. Мого дота да говоря по тази тема но сег аме мързи :)) Но сам мога да ти кажа развиеш ли переспективен бизнес и нямаш ли достатъчно кеш няма къде да ходиш или продаваш част от бизнеса за да привлечеш средства с които да продължиш да развиваш бизнеса и да бъде от лидерите на пазара или го продаваш целия или бързо изчезваш от пазара друг варянт според мен няма

Поздрави: Радо
radoslavi4
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Re: Само когато бизнеса е переспективен може да бъде продаде

Мнениеот Ilijana » 18 Май 2007, 15:59

radoslavi4 написа: Но сам мога да ти кажа развиеш ли переспективен бизнес и нямаш ли достатъчно кеш няма къде да ходиш или продаваш част от бизнеса за да привлечеш средства с които да продължиш да развиваш бизнеса и да бъде от лидерите на пазара или го продаваш целия или бързо изчезваш от пазара друг варянт според мен няма

Тази мисъл също ме е посещавала. :shock:

Смятам, че успешните мениджъри се делят на две големи групи - едните могат да управляват стартиращ или проблемен бизнес /кризисен мениджмънт/, други добре се справят с улегнал бизнес с традиции. Изглежда, че Вие сте от първата група и съответно имате пристрастия да изграждате, но не и да се занимавате с рутинни дейности. Рутината я поемат управителите на тези, които купуват вече изграден бизнес. Всеки си има място под слънцето. :D
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Вече и аз незнам

Мнениеот radoslavi4 » 18 Май 2007, 16:10

Наистина в началото коагто бях по млад (не че сега съм стар) :))), вкарвах много енергия приемах много на сериозно всяко предизвикателство и исках да го направя перфектно, И за миг не съм си помисля че мога да създам бизнес който да не е добър и переспективен. Но сега съм малко уморен. Всяко неша с времето си. Не че сега бих си купил готов бизнес но ако сега успея да развия доходен бизнес ще го задържа за себеси по дълго време.Толкова дълго че да ми осигури пенсията, ако доживея до пенсия :))).
Само незнам дали ще успея отново да създам нещо интересно и достатъчно мощно. доста се промениха нещата. Вече бизнесите изискват много средства, кокуренцията стана много голяма, окрупниха се нещата. Големи фирми купиха малките а тожа да убиш няколко акули сам в окена с харпун е доста сложна задача да не казвам невъзможна :))
Незнам идеи имам само да видиме ще ги реализирам ли въобще някой ден и ако ги, ще бъдат ли достаъчно добри за да постига целта си а тя е 15 - 20 апаратемнта или друг вид недвижимо имущество които да давам по данем и да мързелувам :)))))
radoslavi4
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот Ангел Султанов » 16 Ное 2007, 16:29

Винаги можеш га започнеш собствен бизнес в сферата на мрежовия маркетинг. С едно нищожно капиталовложение ( около 1000 - 2000 лв.) можеш да си осигуриш един изключително стабилен бизнес с перфектна доходност, без да ти е необходимо кой - знае какво оразование. :idea:
Намерете своето "ЗАЩО" преди то да ви е намерило!!! Бъдете свободни !
Аватар
Ангел Султанов
Нов
Нов

Следваща

Назад към Стартиране на собствен бизнес