Страница 1 от 1

Магазин за детски дрехи

МнениеПубликувано: 19 Сеп 2008, 09:44
от ma_cheri
Здравейте! Много се радвам, че попаднах в този форум и се надявам някой да ми даде малко информация.
Решила съм да започна собствен бизнес, т.о. да отворя магазин за детски дрешки. Намерила съм производителите на дрехи, от които ще зареждам, но те не са от България, а от друга държава, която е член на европейския съюз. Това е първото нещо, което ме притеснява. Може ли някой да ми обясни по какъв начин става вноса на дрехи. Другото, което ме интересува, е какви документи трябва да притежавам за дрехите, които продавам: необходимо ли е аз самата да изискам от фирмата-производител, например сертификат за качество и други документи.
Благодаря ви предварително. Всеки отговор ще ми бъде от полза.[/b]

МнениеПубликувано: 22 Сеп 2008, 11:21
от ma_cheri
molq za otgovor!!!!!!!!!

МнениеПубликувано: 24 Сеп 2008, 08:34
от eser
Здравей,
За вноса може да се консултираш с някоя фирма, която има опит в тази сфера. Ще гледам към края на деня да ти пратя някои адреси на фирми развиващи подобна дейност.
За качествата на продуктите, които ще продаваш може да се допиташ до Агенцията за защита на потребителите (имат и сайт).
Сертификатите са почти задължителни. След като ги вземеш е необходимо(не е задължително но е полезно) да ги завериш в Търговско промишлената палата (ако ще развиваш дейност в София, ако не в почти всеки областен град има клон на ТПП).
Успех.