споделете и вашите мнения за моят идея

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Ще се доверите ли на друг за избор на подарък за близък човек?

Анкетата свършва на 07 Окт 2008, 11:12

1-да
3
30%
1-да
3
30%
2-не
0
Няма гласували
2-не
0
Няма гласували
по скоро не
2
20%
по скоро не
2
20%

Общо гласове : 10

споделете и вашите мнения за моят идея

Мнениеот fanta » 27 Сеп 2008, 11:12

Здравейте ,решила съм да започна някакво микро "бизнесче".Т.е.работа да си създам.Насочила съм се изработване и доставка на кошници с лакомства и цветя за различни поводи.Според моите проучвания в нашия град има нещо подобно,но само кошници с цветя.Идеята ми изглежда хубава и не е необходими много пари за усъществяването и.Замислям се само дали ще има потребители за този вид услуга.В по-големите градове да,но ние сме малък град-това ме спира.
Очаквам мнения за тази идея .Приемам както положителните,така и отрицателните мнения,които ще са от голямо значение за да взема окончателно решение.Благодаря Ви !
fanta
Нов
Нов

Мнениеот Ilijana » 27 Сеп 2008, 12:25

Здравей, fanta! Добре дошла на форума! :D

Аз гласувах "да", въпреки, че в твоя случай не "се доверявам за избора на някой друг", защото самата кошница избирам аз, т.е. решението за подаръка взимам аз.

Кошниците с подаръците са голямо улеснение, когато трябва бързо да избереш подходящ по цена и съдържание подарък. Мисля, че такива биха се купували, по-скоро, не за близки хора, а за колеги, партньори и т.н.
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Luminosa » 28 Сеп 2008, 01:11

Зравей и от мен!
Напълно заставам зад мнението на Илиана. Направо ми е взела думите из под клавиатурата...
Откровено казано не мисля, че подобна идея ще има зашеметяващ успех в малък град. Съдя от личните си впечатления. Живея в София и не съм убедена, че фирмите тук, предлагащи същите услуги имат огромен успех. Наистина е доста удобно използването на тази услуга, но не е за всеки, а според мен започвайки някакъв бизнес човек трябва да се простира към възможно най-широка таргет група.
Надявам се с мнението си да не попарвам ентусиазма ти.

Пожелавам ти успех в начинанията! :D
"Перлите се срещат само на такива места като този форум!" - Кака Мара
Аватар
Luminosa
Модератор
Модератор

Мнениеот fanta » 28 Сеп 2008, 13:47

Благодаря Ви за отговорите.Ще се радвам и на други такива.
Но все пак като втора допълнителна работа тази идея ми изглежда все още добра.Прави сте ,че биха ползвали такива услуги само фирми .
fanta
Нов
Нов

Мнениеот fanta » 02 Окт 2008, 18:31

Гледам че нямате интерес за моята тема!
fanta
Нов
Нов

Аз пък съм на обратното мнение

Мнениеот elka_53 » 11 Окт 2009, 14:03

fanta написа:Гледам че нямате интерес за моята тема!

Не е нужно да имаш голяма клиентела. По-добре е да извършваш някаква луксозна услуга , за хора с възможности (за тях няма криза)
Подобна услуга не е за масовия потребител.
Трябва да си начислиш достатъчно голяма надценка и да се стараеш продукта ти наистина да прилича на произведение на искуството. Ако съумееш да си осигуриш евтино магазинче (може и павилионче) , по-добра реклама и съм сигурна че ще тръгне.
Ако искаш сподели от кой град си.
elka_53
Нов
Нов

Мнениеот чичо Страшко » 12 Окт 2009, 10:22

Този бизнес е предимно "сезонен" по големите празници, най-вече Коледа и Нова година. Основните клиенти наистина са фирми и сайт за продажба през интернет е добра идея (инвестицията не е голяма). Аз ти предлагам продажбата на цветя като основна дейност, все пак там има добри продажби почти през цялата година.
чичо Страшко
Нов
Нов

Назад към Стартиране на собствен бизнес