Страница 1 от 1

споделете и вашите мнения за моят идея

МнениеПубликувано: 27 Сеп 2008, 11:12
от fanta
Здравейте ,решила съм да започна някакво микро "бизнесче".Т.е.работа да си създам.Насочила съм се изработване и доставка на кошници с лакомства и цветя за различни поводи.Според моите проучвания в нашия град има нещо подобно,но само кошници с цветя.Идеята ми изглежда хубава и не е необходими много пари за усъществяването и.Замислям се само дали ще има потребители за този вид услуга.В по-големите градове да,но ние сме малък град-това ме спира.
Очаквам мнения за тази идея .Приемам както положителните,така и отрицателните мнения,които ще са от голямо значение за да взема окончателно решение.Благодаря Ви !

МнениеПубликувано: 27 Сеп 2008, 12:25
от Ilijana
Здравей, fanta! Добре дошла на форума! :D

Аз гласувах "да", въпреки, че в твоя случай не "се доверявам за избора на някой друг", защото самата кошница избирам аз, т.е. решението за подаръка взимам аз.

Кошниците с подаръците са голямо улеснение, когато трябва бързо да избереш подходящ по цена и съдържание подарък. Мисля, че такива биха се купували, по-скоро, не за близки хора, а за колеги, партньори и т.н.

МнениеПубликувано: 28 Сеп 2008, 01:11
от Luminosa
Зравей и от мен!
Напълно заставам зад мнението на Илиана. Направо ми е взела думите из под клавиатурата...
Откровено казано не мисля, че подобна идея ще има зашеметяващ успех в малък град. Съдя от личните си впечатления. Живея в София и не съм убедена, че фирмите тук, предлагащи същите услуги имат огромен успех. Наистина е доста удобно използването на тази услуга, но не е за всеки, а според мен започвайки някакъв бизнес човек трябва да се простира към възможно най-широка таргет група.
Надявам се с мнението си да не попарвам ентусиазма ти.

Пожелавам ти успех в начинанията! :D

МнениеПубликувано: 28 Сеп 2008, 13:47
от fanta
Благодаря Ви за отговорите.Ще се радвам и на други такива.
Но все пак като втора допълнителна работа тази идея ми изглежда все още добра.Прави сте ,че биха ползвали такива услуги само фирми .

МнениеПубликувано: 02 Окт 2008, 18:31
от fanta
Гледам че нямате интерес за моята тема!

Аз пък съм на обратното мнение

МнениеПубликувано: 11 Окт 2009, 14:03
от elka_53
fanta написа:Гледам че нямате интерес за моята тема!


Не е нужно да имаш голяма клиентела. По-добре е да извършваш някаква луксозна услуга , за хора с възможности (за тях няма криза)
Подобна услуга не е за масовия потребител.
Трябва да си начислиш достатъчно голяма надценка и да се стараеш продукта ти наистина да прилича на произведение на искуството. Ако съумееш да си осигуриш евтино магазинче (може и павилионче) , по-добра реклама и съм сигурна че ще тръгне.
Ако искаш сподели от кой град си.

МнениеПубликувано: 12 Окт 2009, 10:22
от чичо Страшко
Този бизнес е предимно "сезонен" по големите празници, най-вече Коледа и Нова година. Основните клиенти наистина са фирми и сайт за продажба през интернет е добра идея (инвестицията не е голяма). Аз ти предлагам продажбата на цветя като основна дейност, все пак там има добри продажби почти през цялата година.