Продаване на едро на собствен продукт

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Продаване на едро на собствен продукт

Мнениеот mysuccess » 05 Окт 2008, 20:54

Zdraveite! Slu4aino popadnah na foruma vi, mnogo mi haresa i re6ih da se registriram. Saotvetno imam i vapros kam vas i vsqko mnenie ili informaciq 6te sa mi ot polza. Dalgo vreme se lutah v tova kakvo iskam da pravq i sega smqtam 4e sam go re6ila, no naistina ne znam kak 6te stigna do krainata cel - t.e. da imam pe4alba ot tova. Ideqta mi e svarzana s prodazhba na edro na izmislen ot men dezain na product. Zna4i znam kakav 6te bade dezaina na moq product i kak 6te izglezhda, znam i kade 6te se proizvezhda, za6toto az razbira se nqmam tezi ma6ini, za da go pravq sama, znam 4e trqbva da imam firma i mozhe bi platen patent, i do tuk vsi4ko dobre, no ottuk natam, kogato stokata ve4e 6te e pri men, mi e trudno, tai kato nikoga ne sam se zanimavala s podoben vid deinost, a i nqmam takiva poznati da gi pitam - T.e. kak da plasiram moq product na edro - predpolagam 4e ne trqbva hamalski da obikalqm s mostri ot vrata na vrata ili ot sklad na sklad. Mislq 4e ima drug po-civilizovan na4in na predlagane na edro, no koi e toi i kak stava tova?
Blagodarq predvaritelno.
mysuccess
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот Ilijana » 05 Окт 2008, 21:46

Превеждам: :D
----------------------------------------------------

Здравейте! Случайно попаднах на форума ви, много ми хареса и реших да се регистрирам. Съответно имам и въпрос към вас и всяко мнение или информация ще са ми от полза. Дълго време се лутах в това какво искам да правя и сега смятам че съм го решила, но наистина не знам как ще стигна до крайната цел - т.е. да имам печалба от това. Идеята ми е свързана с продажба на едро на измислен от мен дезаин на продукт. Значи знам какъв ще бъде дезайна на моя продукт и как ще изглежда, знам и къде ще се произвежда, защото аз разбира се нямам тези машини, за да го правя сама, знам че трябва да имам фирма и може би платен патент, и до тук всичко добре, но оттук натам, когато стоката вече ще е при мен, ми е трудно, тъй като никога не съм се занимавала с подобен вид дейност, а и нямам такива познати да ги питам - Т.е. как да пласирам моя продукт на едро - предполагам че не трябва хамалски да обикалям с мостри от врата на врата или от склад на склад. Мисля че има друг по-цивилизован начин на предлагане на едро, но кой е той и как става това?
Благодаря предварително.
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот berov » 06 Окт 2008, 23:04

Търговската мрежа се създава именно по хамалския начин, за който говориш. Освен ако не дадеш "идеята в готов вид" на фирма занимаваща се с продажба и дистрибуция на такива или подобни продукти.

1. Не забравяй да сегментираш пазара, на който ще продаваш и след това търси фирмата дистрибутор. (съобрази едното с другото)

2. Следи продажбите "от-до"

3. Рекламирай по всевъзможен начин (по-леко като за начало - по бусовете на дистрибуторите)
Аватар
berov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот ogniangeorgiev » 17 Дек 2008, 01:10

Не е нужно да ходиш от врата на врата. има разработени търговски дружества за всичко. но без да кажеш какъв е продукта ще е трудно да го продадеш.
0887 617 903 - Огнян
на прав път си - не мога да разбера защо производители си мислят, че могат да продават. а има и търговци, които искат да произвеждат - икономически необосновани поведения /крайния резултат е фатален, ако не става въпрос за голяма корпорация разбира се, която може да изгради своя мрежа/. всеки трябва да прави това, което може
ogniangeorgiev
Нов
Нов

Назад към Стартиране на собствен бизнес