Магазинче

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Магазинче

Мнениеот ica4et0 » 05 Окт 2008, 22:18

Както всички останали и аз ще помоля за съвет. Значи живея в крайната част на квартал в Пловдив. В непосредствена близост до блока има едно метално павильонче, което е голямо някаде около 25- 30 кв. м., до него има ключарско ателие, а на отсрещния тротоар има магазин за хранителни стоки, павильон за закуски и темподобни и две кафенета (кръчми). И като допълнение на това се намираме на последна спирка на 4 автобусни линии. Като движение мога да кажа, че е оживено. Доста хора има.
А сега и идеята ми. Мисля във въпросното павильонче да се продават дискове, батерии, компютърни аксесоари, слушалки, кабели и т.н.
Моля за идеи и препоръки.
ica4et0
Нов
Нов

Мнениеот berov » 08 Окт 2008, 16:46

99% по-голяма печалба ще имаш, ако продаваш примерно дюнери.
1. Рейсът с дълуг маршрут ли е (ако е с по-дълъг такъв -> хората ще са по-изморени -> гладни. Едва ли ще им е до дискове за компютри)
2. Забележи, че все по-възрасни се возят в рейсовете. Младите са с автомобили или маршрутки
3. Следователно на това място най-добре ще се продава храна, било то и само пакетирана такава.
4. Много от хората които чакат - пушат. Не го забравяй
5. Зимата много хора ще са съгласни да пият един топъл чай, кафе ...
6. Направи тези 25-30 кв.м. в златна мина, а не в блато.

Успех! :)
Аватар
berov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот eser » 10 Окт 2008, 19:59

Малко спам
"25-30 кв.м. в златна мина"
Ехххххх да беше толкова просто. (хвана ме носталгията за ония хубави студентски години по времето на Пловдивския премиер, когато всички скачахме за да се докажем колко големи демократи сме...)
Дари добро, то ще ти се върне...
Аватар
eser
Баш кариериста
Баш кариериста

Назад към Стартиране на собствен бизнес