Магазин за дрехи

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Магазин за дрехи

Мнениеот Vaskostz » 09 Окт 2008, 05:13

Става дума за родния ми град - Стара Загора
Имам познати,които са работили в тази сфера и от получената информация реших да се насоча именно в бизнеса с дрехи

Еднократни разходи:
-разработване на магазина
(интериор,рекламни табели и др.,витрина,рафтове,манекени и др...)
2000-2500лв.

-понеже чичо ми-пенсионер има фирма за продажба на вино..трябва да се смени дейността й.. + данъци,такси,документи
1000-1500лв

-продукт:дрехи
1: вариант - българското..Димитровград,Хасково-познавам производители там
2: Турция - Чорлу чаршия..незнам въпроса с митата как стоят там
3: Милано,Рим - Имам познати там,които могат да ме зареждат..януари има огромни разпродажби там
4: Дубай/Китай - при евентуално разрастване след месеци..години :)
----
Първоначално зареждане
3000лв.

общо 7000..резерв 1000
------

Други разходи:
Като местоположение: търся в центъра,населено място ... 800-1200лв вървят наемите
Като персонал : Позната,опитна продавачка склонна на 400лв месечно + 140 за осигуровки (за мен,като управител и нея), осигурена позната за счетоводителка

-----
Какво очаквам за 1-вия месец:
Понеже съм разпитвал познати и непознати :) .. оборота средно на ден в този район е към 200-300 лв.
Да приема че 200 е оборота..макар че сигурно ще излезне повече..следователно за месец минимум 5000лв. оборот

Груби сметки:
2000лв. - дрехи
700лв. - заплати
1000лв. - наем
500лв. - данъци,резерв

мин.5000 - 4200 = 800 Prf печалба + пари за зареждане(тези и от първоначалния капитал)

Първоначалния капитал по горните сметки в началото мисля че ще е около 8000лв. ... за сега имам 5000 и мисля да събера още 5 до март,април когато мисля да го отваря-за пролетна колекция

Вероятно имам доста разминавания в сметките..надявам се някой да ме поправи правилно :)
Vaskostz
Нов
Нов

Мнениеот berov » 09 Окт 2008, 16:07

Провери и разпитай за ишлеметата в Благоев град и Гоце Делчев ;)

BTW, радвам се, че има мислещи хора, като теб - с един олекотен вариант на бизнес план, но въпреки всичко с такъв. Обмисли си още малко нещата ... имаш малки пропуски и не слагай в резерва 1000лв, а мин. 3000 ;) Ще се смаеш като видиш какви дреболийки те очакват.

Дръж ме в течение с нещата - ще помагам с каквото мога :)
Аватар
berov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Назад към Стартиране на собствен бизнес