Имам познати,които са работили в тази сфера и от получената информация реших да се насоча именно в бизнеса с дрехи
Еднократни разходи:
-разработване на магазина
(интериор,рекламни табели и др.,витрина,рафтове,манекени и др...)
2000-2500лв.
-понеже чичо ми-пенсионер има фирма за продажба на вино..трябва да се смени дейността й.. + данъци,такси,документи
1000-1500лв
-продукт:дрехи
1: вариант - българското..Димитровград,Хасково-познавам производители там
2: Турция - Чорлу чаршия..незнам въпроса с митата как стоят там
3: Милано,Рим - Имам познати там,които могат да ме зареждат..януари има огромни разпродажби там
4: Дубай/Китай - при евентуално разрастване след месеци..години

----
Първоначално зареждане
3000лв.
общо 7000..резерв 1000
------
Други разходи:
Като местоположение: търся в центъра,населено място ... 800-1200лв вървят наемите
Като персонал : Позната,опитна продавачка склонна на 400лв месечно + 140 за осигуровки (за мен,като управител и нея), осигурена позната за счетоводителка
-----
Какво очаквам за 1-вия месец:
Понеже съм разпитвал познати и непознати

Да приема че 200 е оборота..макар че сигурно ще излезне повече..следователно за месец минимум 5000лв. оборот
Груби сметки:
2000лв. - дрехи
700лв. - заплати
1000лв. - наем
500лв. - данъци,резерв
мин.5000 - 4200 = 800 Prf печалба + пари за зареждане(тези и от първоначалния капитал)
Първоначалния капитал по горните сметки в началото мисля че ще е около 8000лв. ... за сега имам 5000 и мисля да събера още 5 до март,април когато мисля да го отваря-за пролетна колекция
Вероятно имам доста разминавания в сметките..надявам се някой да ме поправи правилно