Откъде да започна, за да осъществя една мечта.

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Откъде да започна, за да осъществя една мечта.

Мнениеот anonimen » 18 Окт 2008, 19:20

Може би ми трябва чудо.
Искам да купя земя да построя предприятие, да имам собствена фирма за кетъринг.Звучи ми почти невъзможно .Това ми се отдава, умея да организирам партита, обожавам да готвя.Това съм учила в средното сега се дипломирам технолог.
Имам проблем не разбирам грам от икономика и счетоводство.Колкото повече чета толкова повече неща ми стават мъгла.Не знам как да изчисля колко пари ми трябват и от къде да ги взема,за да започна собствен бизнес.Нямам пари(Имам 105 лева),нямам имот близо до София.Не знам какъв е риска.
Знам какво мога,и с какво обичам да се занимавам.
Работих години като готвач,сега съм инспектор по качеството, наясно съм с норматиовната база и качествения контрол на храните. Умея да работа с хора.
Мога да си разработа HACCP и ДПП,да създам система за управление на документите и записите, да разработа рецепти да избера технологично оборудване,да направя проект(дипломната ми работа е на подобна тема когато я завърша може да ми е от полза).Провеждала съм вътрешни одити. На мястото, където работа минахме регионална комисия от ДВСКА, показахме желязна проследимост очаква ни национална комисия .Документите поHACCP и ДПП,които разработихме с колежката са добри и ни похвалиха за труда.
И какво от това нямам знанията ,които ми трябват,не знам какво да направя за да имам собствен бизнес и сама да съм си шеф.
anonimen
Нов
Нов

Мнениеот Ilijana » 18 Окт 2008, 19:30

Здравей, anonimen! Добре дошъл на форума! :)

Искаш ли да помолим админа да ти пренесе темата в "Стартирането на бизнес"? - там повече хора ще могат да ти отговорят (при Светлана повече се говори за кариерата).
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Гост » 18 Окт 2008, 20:33

По удачно е да помолим админа да пренесе темата ти в
категорията релакс почини си от работа. Или в категория вицове за стартиране на някакъв бизнес.
Гост

Мнениеот Ilijana » 19 Окт 2008, 01:32

Докато sisil55 още не е успял да препрати темата в "Релакс", помолих администратора тя да бъде пренесена в "Бизнес". (Представям си, какви съвети могат да се получат в релакса :) )
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Re: Откъде да започна, за да осъществя една мечта.

Мнениеот Ilijana » 19 Окт 2008, 01:52

anonimen, така се разшетахме да пренасяме тази тема, че забравих да ти поздравя с добре дошла на форума! :)

Мисля, че притежаваш точните познания и опит за да направиш собствена фирма. Въпросът е, дали притежаваш и достатъчно "бизнесменски" характеристики - борбена ли си?

Малко се притесних от това:

anonimen написа:Искам да купя земя да построя предприятие, да имам собствена фирма за кетъринг.

Нещо не разбирам ли или наистина за кетъринг услугите се изисква да се построява предприятие? :roll:

Ако наистина искаш да имаш предприятие, но нямаш пари за това, имаш само един изход - да започнеш от нещо по-малко и постепенно да разширяваш бизнеса си. Лично аз не познавам човек, който да е получил наготово завод, бизнес и куфар с пари. :)

anonimen написа:И какво от това нямам знанията ,които ми трябват,не знам какво да направя за да имам собствен бизнес и сама да съм си шеф.

Без знания не може да стане нищо трайно. Но, ако си намериш подходящ съдружник, то бихте могли взаимно да се допълвате. :)
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот berov » 19 Окт 2008, 10:48

Как да имаш парите?
За да бъдеш кредитирана, повечето банкови институции изискват фирмата да има минимум 6-12 месеца бизнес история ... само една от програмите (аз само една открих) на пазара не го изисква. Alpha Bank - Инвестиционен кредит.
Кредитът е инвестиционен – за придобиване на дълготрайни материални активи, ремонт и т.н. и е предназначен за юридически лица. Тук обаче е необходимо да бъде предоставено и обезпечение по заема под формата на ипотека, банкова/корпоративна гаранция, особен залог.
Другият вариант да получиш парите ... трябва ти "префектният" бизнес план.
Аватар
berov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот ogniangeorgiev » 17 Дек 2008, 00:42

здравей анонимен. виждам, че повече коментари не си давал, но ще се радвам да се появиш.
за бизнес да развъртиш едва ли ще съм полезен, но ми трябва технолог. т.е. мога да ти продавам знанията - имам твоите клиенти - това, което ти търсиш. 0887 617 903 - Огнян
ogniangeorgiev
Нов
Нов

Назад към Стартиране на собствен бизнес