Вече 6 години работя във финансовата сфера. Смених три предприятия, като всеки път се надявах на новата работа да имам достатъчно време, за да обмисля как да започна свой малък бизнес от нулата, но времето все не ми стига. Постояно мисля точно какъв бизнес да започна, но средствата ми са толкова оскъдни, че едва ми стигат, за да живея нормално.
Възможно ли е човек да вземе заем, да започне да работи сам за себе си и да успее с начинанието си.
Работата ми като оперативен счетоводител ме отегчава и изнервя. Осигуряват ме на минимална заплата пък останалите пари шефа ми ги дава на ръка и те са толкова малко, че живея от заплата до заплата.
Друг е въпроса, че работя и в събота и то при много лоши условия на труд. Знам, че счетоводители се търсят и винаги бих могла да започна на друго място при по-добри условия и заплащане, но ми омръзна да сменям колеги и фирми. Освен това аз не искам блестяща счетоводна кариера, а просто да работа сама за себе си.
Искам да отворя магазинче за чай, кафе, бонбони и др. подобни стоки, но в главата ми е такава каша, а и умората в работа, а после домакинстването в къщи ме смазват.
Времето обаче си върви то не ме чака, а аз искам да имам моето магазинче сега, а не като стана на 80 год.
Моля Ви дайте идеи как да започна!