патентни данъци

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

патентни данъци

Мнениеот YavTod » 04 Ное 2008, 14:37

Здравейте!Бих искал да ви помоля за малко информация.От известно време ми се върти една идея в главата,смятам да си отворя сервиз за поправка на компютри(инсталация,преинсталация ,общо взето всичко свързано с PC,за момента без продажби) ,благодарение на вашият сайт разбрах какви са разходите по откриване на ЕООД ,както и последващите разходи,но разбрах ,че има и професии, които се облагат с патентен данък,та молбата ми е :Има ли някъде в интернет информация за това кои длъжности се облагат с патентен данък и съответно каква е сумата която трябва да се плаща на година?
Ще ви бъда благодарен ако успеете да ме насочите,защотото тази информация е от съществено значение за мен...
Благодаря Ви предварително :)
YavTod
Нов
Нов

Мнениеот icelemon » 04 Ное 2008, 16:31

Здравей! Пробвай с този сайт: http://www.lex.bg/ надявам се да ти е от полза!
И още един : http://www.odit.info/?s=3
icelemon
Баш кариериста
Баш кариериста

Re: патентни данъци

Мнениеот fanta » 04 Ное 2008, 18:23

YavTod написа:Здравейте!Бих искал да ви помоля за малко информация.От известно време ми се върти една идея в главата,смятам да си отворя сервиз за поправка на компютри(инсталация,преинсталация ,общо взето всичко свързано с PC,за момента без продажби) ,благодарение на вашият сайт разбрах какви са разходите по откриване на ЕООД ,както и последващите разходи,но разбрах ,че има и професии, които се облагат с патентен данък,та молбата ми е :Има ли някъде в интернет информация за това кои длъжности се облагат с патентен данък и съответно каква е сумата която трябва да се плаща на година?
Ще ви бъда благодарен ако успеете да ме насочите,защотото тази информация е от съществено значение за мен...
Благодаря Ви предварително :)

Здрасти има патентни дейноти ,но щом си се насочил към ЕООД при тази правна форма няма патент.
fanta
Нов
Нов

Мнениеот YavTod » 04 Ное 2008, 21:30

Здравейте отново! Благодаря за отговорите.
1.icelemon мерси за линковете уви помогнаха ми:)"Приложение № 4 към глава втора, раздел VI(Ново - ДВ, бр. 110 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.)Видове патентни дейности и годишни размери на данъка. 32. Ремонт на компютри, компютърна и друга електронна офис техника (копирни апарати, факс апарати, принтери и други) - данъкът се определя според местонахождението на обекта:
от 300 до 1300 лв. "
2. fanta искаш да кажеш ,че този данък отпада ако регистрирам ЕООД?

"Чл. 61з. (Нов - ДВ, бр. 110 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) (1) Физическо лице, включително едноличен търговец, което извършва дейности, посочени в приложение № 4 (патентни дейности), се облага с годишен патентен данък за доходите от тези дейности, при условие че:

1. оборотът на лицето за предходната година не превишава 50 000 лв., и

2. лицето не е регистрирано по Закона за данък върху добавената стойност, с изключение на регистрация за вътреобщностно придобиване по чл. 99 и чл. 100, ал. 2 от същия закон."

Съжалявам ,че задавам толкова много въпроси ,но се опитвам да си направя сметка на евентуалните разходи за година.....
YavTod
Нов
Нов

Мнениеот katinka74 » 04 Ное 2008, 22:44

Скоро ли ще направиш сервиза,че ми е развален компа :)работи си нелегално докато те хванат :)
katinka74
Нов
Нов

Мнениеот nenkov » 05 Ное 2008, 08:07

Здравей

Патентните данъци засягат ЕТ и физически лица.
В случая, ти искаш да учредиш ЕООД, което е юридическо и не те интередуват.
Чети ЗКПО

Поздрави
If 2 or 3 agree on a common purpose, nothing is impossible
Аватар
nenkov
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Назад към Стартиране на собствен бизнес