регистрация на търговски обект

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

регистрация на търговски обект

Мнениеот mili » 13 Ное 2008, 12:22

ще правя магазин за дрехи.имам следните въпроси - 1. трябва ли да регистрирам търговския обект в общината и ако да какви документи са ми необходими освен фирмените и договора за наем. трябва ли ми становище от риокоз и пожарна. 2. помещението ми е със статут на офис на партерен етаж със самостоятелен вход и санитарен възел, трябва ли да му сменям статута за да извършвам търговска дейност с нехранителни стоки
mili
Нов
Нов
 
Мнения: 2
Регистриран на: 13 Ное 2008, 12:10Re: регистрация на търговски обект

Мнениеот mili » 14 Ное 2008, 11:03

mili написа:ще правя магазин за дрехи.имам следните въпроси - 1. трябва ли да регистрирам търговския обект в общината и ако да какви документи са ми необходими освен фирмените и договора за наем. трябва ли ми становище от риокоз и пожарна. 2. помещението ми е със статут на офис на партерен етаж със самостоятелен вход и санитарен възел, трябва ли да му сменям статута за да извършвам търговска дейност с нехранителни стоки


Благодаря ви.Аз съм от Варна, прочетох наредбата на община Варна , но нещо не ми стана ясно. Може ли да ми разтълкува някой следните изречения от наредбата:
ІІ. РАЗКРИВАНЕ НА ТЪРГОВСКИ И ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТИ
Чл. 3. Когато търговският или туристическият обект е завършен строеж, ползването се разрешава след регистрирането му по реда на Наредба № 2/31.07.2003 г. на МРРБ, съгласно неговата категория.
Когато за изпълнението на обекта не се изисква разрешение за строеж по смисъла на чл. 148 от ЗУТ, същия може да бъде разкрит ако притежава разрешение за поставяне на основание чл.56 от ЗУТ и разрешение от специализираните органи за санитарно – хигиенен контрол.
mili
Нов
Нов
 
Мнения: 2
Регистриран на: 13 Ное 2008, 12:10


Назад към Стартиране на собствен бизнес

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 гостаcron