Павилион за ядки :)

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Павилион за ядки :)

Мнениеот Vaskostz » 18 Ное 2008, 14:29

Имам доста идеи..но най-добре според мен ще е да започна от най-малкото,заради опита,а то е павилионче за ядки(фъстъци,слънчоглед,бадеми и много други) на стратегическо място(метрополисна спирка,Орлов мост,Плиска,Попа и др.). Чудя се за някой неща:
-Тези тенекиените по поръчка ли се правят? Кой,къде,колко?
-Ще ми е нужно ли да се размотавам за допълнителни разрешения по хигиената?
-Трябва ли да декларирам стоката за произход? .. а ако аз съм производител?
-Колко ще ми струва правото от общината да си сложа бутката на подобно място,като изброените по-горе..ако тя е 2х2 да речем - фактически наема
--------------------------------
Ако успявам да реализирам 60%-70% марш и към 70-80лв. оборот дневно би трябвало да се печелят някакви макар и мизерни пари :)
Примерно някаква такава съкратена форма:

2000лв. оборот от 700 ресурс / 1300 приход

Пенсионерка - 500лв
Данъци - 100-200лв
СОТ,счетов. - 300лв.
други разходи - 100-200

Би трябвало да има някой друг лев печалба???
http://vaskodesign.hit.bg

Уеб услуги на ниски цени
Vaskostz
Нов
Нов

Мнениеот berov » 18 Ное 2008, 16:51

Там е добре за дюнери или нещо подобно, но семки ...

1. Не разбирам какво е марш - ако си имал предвид марж (разликата в цената, по която е купена стоката и цената, по която е продадена) говорим за един доста висок % на търговска надбавка ... което не е много печелившо

2. Не ми става ясно насипно или пакетирани ще ги продаваш ...

3. Що се отнася до стратегическо място - фирми като КРОНОС, АХАТ - Д, АГРАКОМЕРС ООД и т.н. едва ли ще те допуснат ...
Аватар
berov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот toto_54 » 21 Ное 2008, 23:54

Местата за които говориш сами по себе си говорят ,че ще ти е доста трудно (поне в началото) да се наложиш.Ако мислиш ,че можеш да се пребориш с големите фирми действай.Замисли се само защо точно там все още няма ядки и ще си отговориш сам на въпросите (съмнява ме да си първия който се сеща)Ако имаш човек който да ти помогне с наемането на такова място (защото без човек е трудно) действай и успех.МОЕ МНЕНИЕ
toto_54
Нов
Нов

Re: Павилион за ядки :)

Мнениеот meeri » 25 Ное 2008, 10:40

-Ще ми е нужно ли да се размотавам за допълнителни разрешения по хигиената?
-Трябва ли да декларирам стоката за произход? .. а ако аз съм производител?

Със сигурност ще трябва да се размотаваш до РИОКОЗ за разрешителни, ще трябва и да внедриш НАССР система и да им направиш техническа документация /спецификация/ щом ще си ги печеш сам, а ако са си твое производство продуктите, трабва да си регистриран земеделски производител, да декларираш за фирмата произхода на продуктите и да им направиш анализ по всички показатели заложени в нормативните документи -физикохимични, микробиологични, токсикохимични и т.н.
Помисли и добре за цената, незлоупотребявай със "големите " производители, защото с нелоялната конкуренция можеш много неприятности да си навлечеш.
meeri
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот Ilijana » 25 Ное 2008, 16:18

Vaskostz, не виждам да си планирал да има разходи за наем на мястото и за будката. Струва ми се, че от там трябва да тръгнеш.

Ако ще успееш да получиш разрешително от общината да сложиш будка до Орлов мост :) ще разбереш, че ще ти е по-изгодно да я даваш под наем. Не виждам да могат да се вадят някакви добри пари от продажбата на семки и ядки.
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Назад към Стартиране на собствен бизнес