Най-после започнах собствен бизнес

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

според вас световната финансова криза ще се отрази ли в страната ни?

Анкетата свършва на 29 Дек 2008, 16:26

да
3
17%
да
3
17%
не
1
6%
не
1
6%
ефектът ще бъде слаб
5
28%
ефектът ще бъде слаб
5
28%

Общо гласове : 18

Най-после започнах собствен бизнес

Мнениеот asenlynch » 14 Дек 2008, 16:26

Привет на всички! :)
От много време исках да се захвана с разносна търговия и най-после го направих...
Преди три месеца взех 6 хил лева заем - потербителски кредит.
Свързах се с двама проиозводители на чорапи и чорапогащи, един производител на парфюмерия, един производител на козметика и един вносител на полска козметика и вече трети месец зареждам магазини по Петрич и Сандански.
Имам и друга работа на която съм на смени и за сега успявам да ги съчетавам...
...е събира ми се 15-часов работен ден,ама няма друг начин- искам да направя нещо повече от това да работя за други хора!
Не големите изяждат малките,а бързите - бавните.Тази мисъл ме кара да бързам...
Аватар
asenlynch
Нов
Нов

Мнениеот Ilijana » 14 Дек 2008, 17:07

Привет, Асен! :)

Май не си избрал най-лесния начин да си вадиш хляба. :) Но, човекът, ако е последователен и упорит, може дапостигне много неща. Все трябва да се започне от някъде. Радвам се, че не хленчиш и не се оплакваш, а действаш. Пожелавам ти успех! :)

Как върви търговията? Какви трудности имаш?

На въпросати отговорих с "Да", защото смятам, че кризата няма как да подмине България. Мисля, че хората ще купуват по-малко и не защото няма да имат пари, а защото ще се притесняват за своето бъдеще. Но, всичко ще мине рано или късно.
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Luminosa » 14 Дек 2008, 17:28

Според мен у нас ще се усети по-слабо. Слабо имам предвид, в сравнение с Франция, Гемания и т.н. По този начин и гласувах в анкетата ти.
"Перлите се срещат само на такива места като този форум!" - Кака Мара
Аватар
Luminosa
Модератор
Модератор

Мнениеот asenlynch » 14 Дек 2008, 18:30

Ilijana написа:Привет, Асен! :)

Май не си избрал най-лесния начин да си вадиш хляба. :) Но, човекът, ако е последователен и упорит, може дапостигне много неща. Все трябва да се започне от някъде. Радвам се, че не хленчиш и не се оплакваш, а действаш. Пожелавам ти успех! :)

Как върви търговията? Какви трудности имаш?

На въпросати отговорих с "Да", защото смятам, че кризата няма как да подмине България. Мисля, че хората ще купуват по-малко и не защото няма да имат пари, а защото ще се притесняват за своето бъдеще. Но, всичко ще мине рано или късно.

Според мен лесен начин за правене на пари няма, освен ако не искаме да сме на минимума на жизнения стандарт.( То не че сега ПЕЧЕЛЯ , но такава поне е идеята - след време...)
А иначе трудностите ми са основно в две направления:
1/ Финансови - този заем , който взех не ми достига за да смогвам на исканията на клиентите т.е. не ми стига за стока, но не посмях да взема повече... :?
2/ Не ми стига времето- все пак отивам и на друга работа на 8 часов работен ден( добре ,че там поне съм на смени иначе схемата щеше да е невъзможна за реализиране)
А иначе вече съм работил разносна търговия, само-че за друг, което ми помага- имам необходимит опит и познанства...
Аватар
asenlynch
Нов
Нов

Re: Най-после започнах собствен бизнес

Мнениеот Гост » 21 Дек 2008, 20:15

Браво пич желанието ти за успех ми напомня на моето в недалечното ми минало.
Ще имаш много успехи за в бъдеще.

asenlynch написа:Привет на всички! :)
От много време исках да се захвана с разносна търговия и най-после го направих...
Преди три месеца взех 6 хил лева заем - потербителски кредит.
Свързах се с двама проиозводители на чорапи и чорапогащи, един производител на парфюмерия, един производител на козметика и един вносител на полска козметика и вече трети месец зареждам магазини по Петрич и Сандански.
Имам и друга работа на която съм на смени и за сега успявам да ги съчетавам...
...е събира ми се 15-часов работен ден,ама няма друг начин- искам да направя нещо повече от това да работя за други хора!
Гост

Мнениеот asenlynch » 21 Дек 2008, 21:08

Благодаря за окуражаването, sisil55!
Ти с какво се занимаваш -ако не е тайна разбира се?...
Аватар
asenlynch
Нов
Нов

Назад към Стартиране на собствен бизнес