Дали да стартирам магазин за дрехи в МОЛ?

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Дали да стартирам магазин за дрехи в МОЛ?

Мнениеот Vaskostz » 17 Дек 2008, 15:14

Ще Ви разкрия някои от предварителни ни сметки на мен и съдружника ми..

Месечни разходи 1750 (наем,общи разходи за МОЛА,счетоводство,ток,парно,продавачка,някои данъци и осигуровки)

стока,която продаваме на 300процента..
Тоест искам да изкарваме 3000 оборот / дрехи - 1000
Тоест 100 средно на ден..Доколкото разпитвахме продавачките на вече разработените от половин година магазини там-нормално има 4-5 дена нулев оборот,събота и неделя се раздвижват нещата..

Минуси: 2-ри етаж..няма ескалатори-затънтени стълби,много изнесли се магазини на същия етаж-половината е празен,лятото няма климатици и е сауна-никой не влиза..паркинга е платен,но за година..не за по часово-никой няма там-а на мен ми трябват хора с коли,близо до МОЛ-а има пазар с множество сергиики,от които се пазарува..е вярно предимно пенсионери

Плюсове: 37 квадрата е магазина..има много хубав склад..имаме добри идеи за доставки и хубави модели..имаме събран капитал към 10 000.., всички на етажа предлагат примерно ризи на 40-50 лева,които по нашите възможности можем да пуснем към 25..

Дали е изгодно?!..според интуицията ми ще работим на -300..-200 докато се разработи,а тогава ще дойде лятото и тази сауна,която е вътре ще изгони всички
http://vaskodesign.hit.bg

Уеб услуги на ниски цени
Vaskostz
Нов
Нов

Re: Дали да стартирам магазин за дрехи в МОЛ?

Мнениеот Ilijana » 17 Дек 2008, 16:12

Здравей, Vaskostz! Добре дошъл на форума! :)

Относно идеята ти. За мен това:

Vaskostz написа:2-ри етаж..няма ескалатори-затънтени стълби

е основното, на което обърнах внимание.

Мисля, че няма как да избивате разходите, да не говорим за печалбите, ако магазинът ви ще се намира на такова място. Няма да помогнат нито добрите продавачки, нито квалитетната стока.

Този вид помещения са подходящи за офис или за склад на едро, но не и за магазин. Няма движение => няма оборот.
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот berov » 17 Дек 2008, 19:14

Минуси: 2-ри етаж..няма ескалатори-затънтени стълби,много изнесли се магазини на същия етаж-половината е празен,лятото няма климатици и е сауна-никой не влиза

Сам си го казваш
Аватар
berov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Назад към Стартиране на собствен бизнес