от vlastian » 21 Дек 2008, 14:46
Здравейте!От доста време следя всичко написано тук,но нямах смелост до сега,да споделя идеята която ме е завзела отдавна!Така, от къде да започна?... Поради една или друга причина пропуснах шансовете си за по-добра професионална квалификация.В момента изпитвам неудоволствие от сегашната си работа и темповете на професионалното израстване.И като повече от посетителите тук,започнах да мисля за собствен, независим бизнес с ясното съзнание ,че нещата при него не са толкова розови колкото първоначално изглеждат.Притежавам не основно жилище което от няколко години отдавам под наем!Определен капитал плюс доход.В мислите си съм разкъсван от идеята за продажбата на апартамента и закупуването на магазин(след внимателен подбор на мястото и вида му) и сигурността която имам с не малкия (за родните стандарти)наем.Става въпрос за Варна.Според моите сметки капитала ми стига за закупуването на помещение около 60-70 кв.м в не централен район!В студентските си години съм работил в магазин за хранителни стоки и си мисля ,че при внимателен подбор на място и внимателно разпределение на средствата(ООД,разрешителни,оборудване,зареждане,консумативи и пр.)финансовия резултат ще е по-добър отколкото е в момента( наем и заплата)По мои сметки при оборот 500лв. дневно и стандартната за подобни магазини 15%(средна) печалба ще съм малко над позицията в която съм в момента!А наблюдавайки кварталните гаражчета 500лв. оборот ми се струват лесно достижими. Очаквам вашите мнения!Предварително благодаря!!!Поздрави!!!