детско магазинче

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

детско магазинче

Мнениеот dilyana » 29 Дек 2008, 11:27

Здравейте :)
Искам да споделя идеята си и да ви помоля за съвети и помощ. Разполагам с помещение около 40кв., което е с разрешително за промишлени стоки. Място, на което се намира не е на главна улица и не е особено оживено, но срещу него се намира детска градина и детска ясла, което е надеждата ми :D . Идеята е за детски магазин - дрехи, играчки и др. Роднините ми имат фирма ЕТ за хранителни стоки и ще го ползвам и аз. В момента съм на етап план за необходимите начални средства като разполагам грубо с около 6 хил лв. Мисля да напусна сегашната си работа, когато всичко е готово, което предполага, че ще отнеме доста време.
До колкото разбрах нямам нужда от разрешително от хеи, а само от пожарна.
Ще съм ви благодарна , ако споделите вашето мнение.
:)
dilyana
Нов
Нов

Мнениеот berov » 29 Дек 2008, 18:10

1. Регистрирай фирма - ЕООД. Не прави грешката да си със някой. Трябва да декларираш 5000 лв за регистрацията, след което можеш да си ги вземеш (изтеглиш).
2. Регистрирай магазинчето като търговски обект.
3. Преди да напуснеш работа - изтегли потребителски кредит.
4. Направи обзавеждане/оборудване на магазина с рафтове, малък ремонт, ако е нужен и т.н. Не забравяй, че щом е за деца - трябва да е чисто, светло и със "свежарски" цветове.
5. Сегментирай пазара - възраст на децата, които ще поискат да посетят магазина.
6. Тогава идва момента с поръчките на дрехи и играчки.
7. Мога да ти помогна със зареждането на магазина (дрехи за деца).

Ако си решила да регистрираш фирма - дрешките могат да бъдат с името на твоята фирма ;)
Аватар
berov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот bebe73 » 16 Юли 2009, 16:06

berov написа:1. Регистрирай фирма - ЕООД. Не прави грешката да си със някой. Трябва да декларираш 5000 лв за регистрацията, след което можеш да си ги вземеш (изтеглиш).
2. Регистрирай магазинчето като търговски обект.
3. Преди да напуснеш работа - изтегли потребителски кредит.
4. Направи обзавеждане/оборудване на магазина с рафтове, малък ремонт, ако е нужен и т.н. Не забравяй, че щом е за деца - трябва да е чисто, светло и със "свежарски" цветове.
5. Сегментирай пазара - възраст на децата, които ще поискат да посетят магазина.
6. Тогава идва момента с поръчките на дрехи и играчки.
7. Мога да ти помогна със зареждането на магазина (дрехи за деца).

Ако си решила да регистрираш фирма - дрешките могат да бъдат с името на твоята фирма ;)
Здравей й аз се интересувам за такова неща, можеш ли да ми кажеш горе-долу с каква сума мога да тръгна за зареждането ? Благодаря
bebe73
Нов
Нов

Назад към Стартиране на собствен бизнес