Стартиране на бизнес в село!

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Стартиране на бизнес в село!

Мнениеот Kahn » 08 Яну 2009, 22:19

Здравейте.

Незнам от къде да започна най-напред. Ще го давам от тука:
Искам да попитам дали има някакъв смисъл за да започна бизнес в едно село, по точно моето село. В него има около 500-700 човека. В него главно са възрастни хора както и роми! Може да го кажем така (35+% възрастни, 40% роми, 25% са българи на средна възраст.) Лятото населението нараства почти двойно. Главно с млади хора.

Имам много идеи за бизнес, но кои от тях биха донесли някакъв приход. Вариантът за хранителен магазин съм го отхвърлих, има 7 такива.

1. Единият от вариантите ми е магазин за левче, незнам да има друг такъв в близките села, както и в него. А ромите и особено бабите са луди по такива неща по мои възгледи. :roll:
2. Кафене - там нещата не ми се виждат много розови. Само лятото има по-голяма вероятност да има някакъв минимален приход.

Моля ви, дайте някакви идеи и препоръки.
Цялата история не е нищо друго освен създаване на човека от човешкия труд! Маркс
Kahn
Нов
Нов
 
Мнения: 1
Регистриран на: 08 Дек 2008, 21:12


Мнениеот Marin » 08 Яну 2009, 23:56

Магазина за левче ми звучи добра идея...ама все пак точно в селото ли искаш да правиш нещо? :roll:
It can be done...и те така!
Marin
Активен кариерист
Активен кариерист
 
Мнения: 30
Регистриран на: 01 Яну 2009, 23:28
Местоположение: Bourgas

Мнениеот Ilijana » 09 Яну 2009, 08:16

Здравей, Kahn! Добре дошъл на форума! :)

Струва ми се, че в момента няма много възможности да се направи печеливш бизнес в едно малко българско село. Трябва да се изхожда от наличните възможности на жителите да плащат пари за нещо и от потребностите, които имат.

Магазин за едно левче няма да носи почти никаква печалба, защото няма да можеш да правиш достатъчно продажби, а надценката ще е много малка. Това ще бъде един вид занимавка, колко-то да правиш нещо за собствено удоволствие. :)

Кафене. Какви посещения можеш да очакваш в кафенето си? Какви посетители могат да ти направят оборот? Бабите и дядовците за една лимонада веднъж на квартал? Ромите или българите, които живеят на социално подпомагане?

Струвами се, че трябва не да измисляш какво да предлагаш и после да се чудиш как да го продаваш, а да помислиш от какво се нуждаят жителите на твоето село в момента. Какви стоки или услуги търсят в близките села или в града? Какви са хората, които гостуват в селото през лятото, какво правят? От какво се нуждаят? Има ли с какво да си запълнят свободното си време? Какво бих могъл да предложиш на жителите на съседните села, за което те биха желали да направят път до твоето село? И да изхождаш от потребностите.

Не съм голям специалист по селския живот :), но ми се струва, че в едно село би могли да се продават: селскостопански препарати и семена, магазин за не хранителни стоки от рода "1001 стоки", услуги - да изкупуваш нещо, което после да продаваш на едро на някой производител, да взимаш поръчка за изработване на някаква стока на едро и да раздаваш дребните поръчки на съселяните (някакво занаядтчийско или друго дребно производство, шиене а чаршафи и т.н.).
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 627
Регистриран на: 07 Яну 2007, 02:28
Местоположение: Мрежата


Назад към Стартиране на собствен бизнес

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гостаcron