Страница 1 от 1

Магазин за авточасти

МнениеПубликувано: 15 Яну 2009, 15:33
от Schumacher
Кво ще кажете печели ли се от такъв тип магазин,предимно за консумативи както и за някой по скъпи части,за в София става на въпрос и магазина да е за определа марка или най много 2-3.
Мерси предварително.

МнениеПубликувано: 15 Яну 2009, 15:50
от Marin
Аз съм работил в магазин за части и знам каква лудница е това...чек ся да ти кажа някой неща:
1.Трябва да си намериш добър доставчик който да ти предлага добра цена за да може и надценката да е добра.
2.АКо сам си работиш забрави за свободно време.
3.Трябва да разбираш от коли защото за клиентите е важно.АКо неразбираш няма да се върнат.
4.Трябва да направиш връзка с автосервизите да зареждат от теб иначе трудно се правят пари само с магазина.
5.Колкото повече марки толкова повече шанс.Зависимост от големината на магазина имай предвид и персонал.

Това е засега.

МнениеПубликувано: 15 Яну 2009, 16:01
от Schumacher
За сервизи имам доста познати също имам и добри познания по автомобилите щото те са мое хоби и са ми били и работа малко време.
Единственото което ме притеснява тва е зареждането,разновидностите на стоката щото има марки като Goetze например които предлагат добри части но и на добри цени както и турски който някой хора ги предпочитат.
Като цяло тва най ме притеснява като знам за 1 минута колко леки части и колко консумативи ми идват на ум,отделно са за различна марка автомобил,отделно са на различни фирми....направо нз

Дотук добре...

МнениеПубликувано: 15 Яну 2009, 16:05
от Joro P
Добре, ама с какво толкова уникално ще привлечеш хората и сервизите да купуват точно от теб, а не от сума ти други възможни подобни магазини? Каква ти е идеята?

МнениеПубликувано: 15 Яну 2009, 16:10
от Schumacher
въобще още несъм се решил само така си размишлявам :lol:
За сервизите пак казах че неса ми проблем имам познати които имат сервизи други имат даже и вериги от автоцентрове където пак ходят да купуват частите от др магазинчета...
А иначе хората се привличат с добри цени,място помещение и разновидност,което най ме притеснява а иначе със сигурност ще се ориентирам към ФВ-Ауди ГРУП .

МнениеПубликувано: 15 Яну 2009, 16:33
от Ilijana
Schumacher написа:А иначе хората се привличат с добри цени,място помещение и разновидност,което най ме притеснява а иначе със сигурност ще се ориентирам към ФВ-Ауди ГРУП .

Не си напълно прав. В този бизнес клиентите се привличат и с възможността ти сам да им правиш доставки на място, с възможността ти да продаваш на отложено плащане, както и с голямо разнообразие на предлаганата стока (или с възможността да им я осигуриш почти на момента от някакво друго място, но на същата цена). Освен това, трябва да имаш предвид, че ще се наложи да работиш, явно или косвено, и през почивните дни - за да не изпуснеш клиенти. Например, по време на следобедния си съм в неделя да обясняваш на клиента-някой автосервиз, че точно в момента няма да можеш да му осигуриш определен детайл. :)

МнениеПубликувано: 15 Яну 2009, 17:34
от Schumacher
Най се замислям върху зареждането със стока и тва ма ще ме откаже :cry: Много неща са,една нафтова помпа е 2000 лева за некой коли а като трябва да я имаш в поне 10 броя---направо или треа да бъде за дребен консуматив и износващи се части и ходова част но при този случай явно,че се губи интереса на 70 процента от сервизите.
Край с тая идея иначе имам и други свързани примерно с продажбата на и правенето на чип тунинг,спортни брони,прагове,стопове изобще тунинг продажба и монтаж ама и тва не е добро ккато се замисли човек за доходите на средно статистическия българин нема да му е до главата правенето на ъпдейти по колата си.
Благодаря ви пак за мненията :wink:

МнениеПубликувано: 15 Яну 2009, 17:43
от Ilijana
Schumacher, защо не говориш с някои фирми, продаваще части на едро? Винаги има възможност да се разбереш за по-добри условия и отложени плащания с тях. Освен това, можеш да поддържаш непрекъснат контакт с една-две такива фирми и да предлагаш на своите клиенти стока, която в момента не се намира в твоя магазин, а в склада на фирмата, продаваща на едро.

Но, като човек, познаващ хората от този бизнес, мога да ти кажа, че сега момента не е удачен. Всички работят с малко или без печалба и има доста фалирали. Добре е, че мислиш преди да започнеш. :)

МнениеПубликувано: 15 Яну 2009, 17:54
от Schumacher
ДА ще търся нещо друго ама със сигурност ще е свързано с автомобили и т-н,транспорта също не е лошо но товарните превози карат сега на много ниски навла и т.н камиони на лизинг ала бала където едвам изкарваш за него.Ще видя,ще мисля още за никъде не бързам, и 5 години да го мисля живот и здраве да има важното е да не си играя напразно и т.н иначе е ясно,че винаги има риск

МнениеПубликувано: 16 Яну 2009, 11:52
от Гост
Извинявам се, че ползвам чужда тема, но и аз имам същата идея - магазинче за авточасти , само че в Добрич. Ще съм благодарен ако ми ударите едно рамо и на мен :)
п.с: Радвам се, че съм част от такъв великолепен форум! Преди да се регистрирам изчетох доста теми и съм впечатлен :wink: