Страница 1 от 1

Отваряне на улична сергия? Как ?

МнениеПубликувано: 09 Фев 2009, 14:33
от Гост
Здравейте!
Искам да попитам, ако се отвори улична сергия за продажба на дрънкулки, трябва ли да се регистрира фирма, защото гледам по слънчев бряг нямат нито касови апарати, нито нищо. Сергията ще бъде маса 2 квадрата.
Освен тротоарно право, какво трябва да се плати ?

Благодаря предварително за отговора

МнениеПубликувано: 23 Фев 2009, 21:14
от Vaskostz
А я раздуй за тротоарното право :) .. на кой,къде,колко :)

МнениеПубликувано: 24 Фев 2009, 00:05
от Skarlet
Любо, малко късно ти видях въпроса.... но все пак ще отговоря!

Ти в Слънчев бряг ли искаш да "отваряш" сергия? Не се лъжи, че нямат фирми или касови апарати! Всичко си имат, просто не чукат бончета! :wink: Пък и повечето сергийки се държат от баровци(колкото и парадоксално да е) и тях никой не ги закача!

Ако си се насочил към Слънчев бряг, отиваш в АДто, намира се срещу хотел Кубан и там се плаща таксата! За два квадрата ще се изръсиш с около 1000лв на месец за плажната алея! Поне толкова беше. За този сезон нямам информация!

Ако говориш за друг град - отиваш в общината или в общината по район и там се плаща таксата! Имаше някакви варианти, при които можеше и без регистрирана фирма, но ако ти кажа...ще те излъжа! Не помня какво точно беше! :(

Успех все пак! :D

Re: Отваряне на улична сергия? Как ?

МнениеПубликувано: 10 Мар 2009, 11:07
от Гост
Skarlet Благодаря ти за отговора. Ами няма да е Слънчев бряг, мисля да е Приморско. Значи в общината да отида и да попитам. Знам, че имаше вариант за без фирма да направиш сергия, ама незнам точно как ставаше :)))
Ако някой има информация, нека сподели :)

Re: Отваряне на улична сергия? Как ?

МнениеПубликувано: 16 Мар 2009, 19:44
от Ilijana
lubo555 написа:Знам, че имаше вариант за без фирма да направиш сергия, ама незнам точно как ставаше :)))

Май, все пак трябва да имаш някакъв юридически статут - например да станеш ЕТ - едноличен търговец. Друг начин е да се разбереш и "да се наемеш" като магазинер към някаква фирма.

МнениеПубликувано: 17 Мар 2009, 11:37
от svetlio99
Здравейте. И аз ще се включа по темата.Идеята ми е за машина за сладолед.Става въпрос за София обаче.Как се издават тези разрешителни и дали има някакви ограничения за това.Разрешително от ХЕИ е едното.Другото какво мойе да се изисква и дали биха ме спря ли? Благодаря ви

МнениеПубликувано: 25 Мар 2009, 01:12
от Vaskostz
и мен това ме интересува ;]