Бизнес с 10000лв. капитал

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Бизнес с 10000лв. капитал

Мнениеот smm » 03 Мар 2009, 17:21

Здравейте.
Разполагам с 10000лв. и съм решил да ги вложа в собствен бизнес. Идеята ми е да закупя няколко (4, 5) Кафе автомати и такива за студени напитки и разни десертчета и да ги поставя на в някой обществени сгради. Как ви се струва идеята печеливша ли е и ако имате други предложения споделете ги :)
smm
Нов
Нов

Мнениеот Skarlet » 03 Мар 2009, 21:37

Здравей smm!

Честно казано не съм много навътре в темата, но искам да ти там един съвет! Ако решиш да се занимаваш с подобни машини - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ги поставяй В сгради, а не на открито!

Имам познат, който се занимава с подобни машини (кафе машини и машини за студени напитки). Тези, които са му в обществени сгради(офис сгради и училища) са му печеливши! Беше сложил и няколко на открито(гарата в сл.бряг и пред един магазин), но недоброжелатели ги разбиха и всъщност влезе доста вътре с парите от тях! :?

Ако искаш ще го попитам, каква е месечната подръжка на едно такова съоръжение и колко горе долу е печалбата и ще ти пиша отново! :)
Аватар
Skarlet
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот smm » 03 Мар 2009, 21:49

Skarlet мерси за отговора. Може да го поиташ за тези неща да. А аз съм решил да са в сгради няма да ги поставям вън. Питай го колко е месечната подръжка на една машина и долу горе колко печели. Очаквам още мнения и съвети :)
smm
Нов
Нов

Мнениеот Гост » 03 Мар 2009, 22:56

:D :D :D
Гост

Мнениеот svetlio99 » 11 Мар 2009, 12:30

Здравейте.От това което чета явно се вижда, че една машина е около 3000-4000 хил. лева. Всичко е много относително разбира се, но някой може ли да каже колко приблизително е оборота на една такава машина от където идва и печалбата съответно.
svetlio99
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Re: Бизнес с 10000лв. капитал

Мнениеот Ilijana » 16 Мар 2009, 19:42

smm написа:Здравейте.
Разполагам с 10000лв. и съм решил да ги вложа в собствен бизнес. Идеята ми е да закупя няколко (4, 5) Кафе автомати и такива за студени напитки и разни десертчета и да ги поставя на в някой обществени сгради. Как ви се струва идеята печеливша ли е и ако имате други предложения споделете ги :)

Моите приятели "пазят" един такъв автомат до къщата си. :) Работата е там, че първо, мястото, където слагаш автомата, се заплаща - на общината или на собственика на сградата, до която стои автоматът. Второ - трябва отнякъде да си намериш ток. Тя, машинарията, не работи на акумулатор. :) Трето, много ги обират тези автомати - затова, трябва да плащаш на някои комшии да ги наглеждат.

Иначе - май се печели. :)
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот svetlio99 » 17 Мар 2009, 11:31

Здравей Ilijana. Разбира се, че не работи на акумулатор или слънчеви батерий. Ако е в някое учреждение (най добре според мен държавно) печалбата ще бъде много по голяма.Тук идва въпроса дали някой ще ти позволи да стъпиш там.Наема и тока ще си гии плащащ разбира се и също миля, че ще има печалба.Но каква ще е тя???
svetlio99
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот smm » 17 Мар 2009, 17:31

Доколкото съм чувал от една машина се прави месече оборот от 200, 250 до 300 лева (примерно) разбирасе печалбата е доста относителна ... зависи в каква сграда е поставена машината ...
smm
Нов
Нов

Мнениеот svetlio99 » 19 Мар 2009, 11:00

Здравейте отново.Сега като се замислям в тази посока с машините, дали знаете каква е печалбата от автоматите за пакетирани изделия и безалкохолни напитки и какво мислите по този въпрос.Дали си заслужава.Иначе самите абтомати са със цени като кафе-машините и със същия принцип.Предварително благодаря
svetlio99
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот svetlio99 » 24 Мар 2009, 16:22

Е никой ли няма да изкаже мнение по въпроса?Все пак тук има много интелигентни хора с развито бизнес мислене от който се надявам да получа информация.Конкретно на въпроса:Мислите ли, че ще има приходи от една такава машина (вендинг) за пакетирани изделия и безалкохолни напитки.Все още търся място на което да я поставя, но като цяло ме интересува вашето мнение?
svetlio99
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот smm » 24 Мар 2009, 17:01

Можеби ще върви ако е в някое учебно заведение ... аз също съм го мислил този вариант.
smm
Нов
Нов

Мнениеот icelemon » 25 Мар 2009, 08:57

Според мен най-голяма печалба ще имаш от машините за кафе, понеже при него има най-голяма надценка. От един пакет кафе (1 кг.) излизат около 160 кафета при цена на килограм 20лв. печалбата ще ти е над 100-150 %, докато при пакетираните изделия неможеш да си позволиш голяма надценка а и неможеш да предложиш голям избор.
icelemon
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот smm » 25 Мар 2009, 09:04

Да така е, според мен първо трябва да се започне с машини за кафе да натрупа човек някакъв капитал и тогава вече да се предприеме евентуално такава крачка за закупуване на машина за пакетирани продукти :)
smm
Нов
Нов

Мнениеот svetlio99 » 25 Мар 2009, 10:37

Ами съгласен съм с вас за кафемашините и за надценката, но ми се струва, че вече почти навсякаде има такива машини за кафе (във всякакви институции и др) и тази ниша по мой наблюдения е доста заета, докато машините за пакетирани изделия не са толкова популярни и не се срещат толкова често.Винаги можеш до една машина за кафе кадето ги има навсякаде да сложиш една за пакетирани изделия.За това съм се насочил в тази посока.
svetlio99
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот smm » 25 Мар 2009, 10:44

Да прав си напълно съм съгласен с теб. Напоследак доста се заглеждам по магазините и забелязах, че почти навсякаде има такива машини. Най-вероятно трябва да се ориентирам към друг вид начинание :)
smm
Нов
Нов

Следваща

Назад към Стартиране на собствен бизнес