от desinikoleta » 12 Юли 2009, 13:59
Хубаво е да помислиш какъв тип магазин ще бъде - примерно искаш да продаваш евтинко,или да е по-скъпо,на килограм,или всичко да е на цени,ще переш и гладиш дрехите,съответно къде и кой ще го прави,или ще си миришат на дезинфектанта,който не всеки понася.Магазина ти може да е тип бутик,аз си мисля сега за такъв,но още съм на фаза мисъл и знам,че искам да е такъв,да мирише на хубаво,дрехите да са по закачалки и да ти е приятно да разглеждаш.Има магазини,в които стоките са на килограм,като всеки ден цената на килограма пада,например - ново зареждане понеделник,цена 20 лв за килограм,вторник 18,сряда 16,четвъртък 14 и т.н.
Наистина по-сложния въпрос е от къде да си доставяш стоката.Има хора,поне в моя град,които цял ден обикалят магазини с дрехи втора ръка,купуват дрехи от тях,перат,гладят и ги продават вече на нови по-високи цени.И това е вариант,но човека,който го прави,трябва да има нюх.
Мисля,че фирмата в България,която се занимава със доставянето и сортирането на дрехи от чужбина е BULTEX. Тя ги разпределя по категории.Знам че дрехите трябва да притежават документ за преминала дезинфекция,и мисля че тази фирма го дава..
А иначе какви са нужните документи за отварянето на такъв магазин и какъв вид фирма е най-удачно да си създаде човек са въпроси на които и аз търся отговори.