Магазин за дрехи втора употеба

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Магазин за дрехи втора употеба

Мнениеот Гост » 06 Апр 2009, 13:24

Здравейте, решил съм да отворя магазин от този тип, но почти нищо незнам за документите които са ми необходими. Нека някой да ми обясни или да ми покайе друга подобна на моята тема, в която са дискутирани тези въпроси. Също така ще съм благодарен на всякъкви съвети за тъкъв тип магазин.

Благодaря Ви предварително
Гост

Мнениеот RaIDeR » 08 Апр 2009, 00:11

Здравей колега и аз съм се насочил към същият вид бизнес !
Само ,че там откъдето щех да зареждам са си направили магазини и вече недават стъоката да се подбира преди да се купи !
Ти откъде ще зареждаш ?
RaIDeR
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Re: Магазин за дрехи втора употеба

Мнениеот Маги » 26 Юни 2009, 12:37

jortex написа:Здравейте, решил съм да отворя магазин от този тип, но почти нищо незнам за документите които са ми необходими. Нека някой да ми обясни или да ми покайе друга подобна на моята тема, в която са дискутирани тези въпроси. Също така ще съм благодарен на всякъкви съвети за тъкъв тип магазин.

Благодaря Ви предварително

Здравей!Документите за този род бизнес са бял кахър в сравнение с това от къде ще зареждаш стока.Ако от България ще се снабдяваш,можеш да бъдеш сигурен,че ще си на ръба.Фирмите на едро сортират дрехите на качество и уж екстрата качество е доста скъпо,а второ качество просто забрави да се продаде.Най добре си намери директно от чужбина,но с малко капитал просто е безмислено да пробваш.
Маги
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот desinikoleta » 12 Юли 2009, 13:59

Хубаво е да помислиш какъв тип магазин ще бъде - примерно искаш да продаваш евтинко,или да е по-скъпо,на килограм,или всичко да е на цени,ще переш и гладиш дрехите,съответно къде и кой ще го прави,или ще си миришат на дезинфектанта,който не всеки понася.Магазина ти може да е тип бутик,аз си мисля сега за такъв,но още съм на фаза мисъл и знам,че искам да е такъв,да мирише на хубаво,дрехите да са по закачалки и да ти е приятно да разглеждаш.Има магазини,в които стоките са на килограм,като всеки ден цената на килограма пада,например - ново зареждане понеделник,цена 20 лв за килограм,вторник 18,сряда 16,четвъртък 14 и т.н.
Наистина по-сложния въпрос е от къде да си доставяш стоката.Има хора,поне в моя град,които цял ден обикалят магазини с дрехи втора ръка,купуват дрехи от тях,перат,гладят и ги продават вече на нови по-високи цени.И това е вариант,но човека,който го прави,трябва да има нюх.
Мисля,че фирмата в България,която се занимава със доставянето и сортирането на дрехи от чужбина е BULTEX. Тя ги разпределя по категории.Знам че дрехите трябва да притежават документ за преминала дезинфекция,и мисля че тази фирма го дава..
А иначе какви са нужните документи за отварянето на такъв магазин и какъв вид фирма е най-удачно да си създаде човек са въпроси на които и аз търся отговори.
desinikoleta
Активен кариерист
Активен кариерист

Мнениеот Маги » 13 Юли 2009, 14:18

desinikoleta написа:Хубаво е да помислиш какъв тип магазин ще бъде - примерно искаш да продаваш евтинко,или да е по-скъпо,на килограм,или всичко да е на цени,ще переш и гладиш дрехите,съответно къде и кой ще го прави,или ще си миришат на дезинфектанта,който не всеки понася.Магазина ти може да е тип бутик,аз си мисля сега за такъв,но още съм на фаза мисъл и знам,че искам да е такъв,да мирише на хубаво,дрехите да са по закачалки и да ти е приятно да разглеждаш.Има магазини,в които стоките са на килограм,като всеки ден цената на килограма пада,например - ново зареждане понеделник,цена 20 лв за килограм,вторник 18,сряда 16,четвъртък 14 и т.н.
Наистина по-сложния въпрос е от къде да си доставяш стоката.Има хора,поне в моя град,които цял ден обикалят магазини с дрехи втора ръка,купуват дрехи от тях,перат,гладят и ги продават вече на нови по-високи цени.И това е вариант,но човека,който го прави,трябва да има нюх.
Мисля,че фирмата в България,която се занимава със доставянето и сортирането на дрехи от чужбина е BULTEX. Тя ги разпределя по категории.Знам че дрехите трябва да притежават документ за преминала дезинфекция,и мисля че тази фирма го дава..
А иначе какви са нужните документи за отварянето на такъв магазин и какъв вид фирма е най-удачно да си създаде човек са въпроси на които и аз търся отговори.

Има много вносители на втора употреба,почти всички дават сертификат за дрехите.Не е нужно да имаш по-особени документи за регистрирането на този вид дейност,както при обикновените дрехи,но само сертификат за дрехите е нужно.
Маги
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот RaIDeR » 19 Авг 2009, 00:50

Здравейте отново моят магазин е готов сега се почва с документи и стоки , ако някой си има на идея от къде мога да зареждам дрехи втора употреба най добро качество от сащ моля да ме информира !
RaIDeR
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Маги » 20 Авг 2009, 12:12

гр.Пловдив
ул.В.Левски-107
Маги
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Маги » 20 Авг 2009, 12:17

Къде ти е магазина?
Маги
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот mariyamamen » 27 Авг 2009, 12:12

здравейте на всички
отново по темата за магазин за дрехи втора употреба
ниакой може ли да ми даде информация ако искам да отворя магазин за дрехи и дамски чанти втора употреба с много високо качество, бутикови и маркови, които имам намерение да вкарвам от чужбина, но закупувам тези артикули директно от такива магазини от чужбина и просто препродавам тук, трябва ли пак да представям сертификат тук и на митницата ,че стоките са минали през такава топлинна обработка?Ниамам намрение да закупувам дрехи на килограм, а лично да си ги закупувам от магазините едно по едно и да си ги избирам.За всяка закупена стока мога да предсатвя касова бележка и по този начин да докажа за произхода на стоката.След като са закупени от т магазини за втора употреба в чужбина се предполага, че стоките вече са минали всички необходими процедури за дезинфекция, защото нямам възможност да изисквам такива документи от продавачките там.
Благодаря ви :)
mariyamamen
Нов
Нов

Мнениеот RaIDeR » 28 Авг 2009, 12:27

Ами по тази логика ти може да си ги гупил тея дрехи от там да си зел касова белешка да си носил дадена дреха 2-3 седмици и да я препродадеш в БГ като току що закупена ! Няма как да стане тук никой няма да ги иска ако нямаш сертификат инъче пък стоката ти ще е номер 1 понеше е избирана ена по една ! Тук ще можеш да ги продаваш или по нета на високи цени но бавно или в гаражни килограми на ниски цени "бързо" ! За внос от чужбина най добрият ти вариянт е да се свържеш с някой завод за прегрупиране и преработка на дрехи и от там да си вкарваш както си му е реда !

А моят магазин е в Търново обаче съм претенциозен към стоката и търся да е точно от Америка понеже там дрехите се продават а не се даряват по тази причина са къде къде по качествени а и маркови вярно и по скъпи ! Интересува ме откаде мога да зареждам готова обработена пакетирана стока и сортирана по 100-200 кг всеки път ?
Намерих само на 2 места на едното еискат 2.50 лв ама сурово което не ме устройва ,а на другото в всичко точно ама 22 лв кг ! аз на колко трябва да го продавам ? Че и имам конкуренция вече откриха Мания тук за тази верига нещо одзиви да имате ?
RaIDeR
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот ivayllo » 30 Авг 2009, 13:42

Ето ти един линк , за внасяне от Китай , само незнам дали внасят дрехи втора употреба , но ако искаш попитай : http://www.vnos.bg
Аватар
ivayllo
Баш кариериста
Баш кариериста

магазин за дрехи втора употреба

Мнениеот Profesor » 13 Ное 2011, 17:19

списък с документите и стъпките за откриване на магазин за дрехи втора употреба има на този сайт:

MyBusiness.bg
Profesor
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот desinikoleta » 15 Ное 2011, 09:54

От къде могат да се зареждат дрехи от Америка?
Тук във Варна всичко е от Европа - Германия, Скандинавски страни, Италия.
desinikoleta
Активен кариерист
Активен кариерист

Мнениеот RaIDeR » 15 Ное 2011, 11:35

Здравейте колежке вие от варна имате голям избор вярно не от америка но все пак голям . Аз зареждам от фирма Хармония американски дрехи малко скъпо 12 лв но пък са все познати марки без следи от употреба . А вие от къде зареждате и каква стока ? Имаше там една ваша фирма голяма ЕкстраТекс мерак ми е да ги видя какво предлагат ако имате отзиви за тях споделете .
RaIDeR
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Re: Магазин за дрехи втора употеба

Мнениеот MaryKarson » 24 Фев 2023, 15:08

Ако имате нужда от Купувайте склад на едро България , най-добре е да се свържете със склада за дрехи WOW. Това е доказана опция. Работил съм с тях много пъти и винаги е перфектно. Отговорен за всеки клиент.
MaryKarson
Нов
Нов

Следваща

Назад към Стартиране на собствен бизнес