Страница 1 от 1

Магазин за дрехи втора употеба

МнениеПубликувано: 06 Апр 2009, 13:24
от Гост
Здравейте, решил съм да отворя магазин от този тип, но почти нищо незнам за документите които са ми необходими. Нека някой да ми обясни или да ми покайе друга подобна на моята тема, в която са дискутирани тези въпроси. Също така ще съм благодарен на всякъкви съвети за тъкъв тип магазин.

Благодaря Ви предварително

МнениеПубликувано: 08 Апр 2009, 00:11
от RaIDeR
Здравей колега и аз съм се насочил към същият вид бизнес !
Само ,че там откъдето щех да зареждам са си направили магазини и вече недават стъоката да се подбира преди да се купи !
Ти откъде ще зареждаш ?

Re: Магазин за дрехи втора употеба

МнениеПубликувано: 26 Юни 2009, 12:37
от Маги
jortex написа:Здравейте, решил съм да отворя магазин от този тип, но почти нищо незнам за документите които са ми необходими. Нека някой да ми обясни или да ми покайе друга подобна на моята тема, в която са дискутирани тези въпроси. Също така ще съм благодарен на всякъкви съвети за тъкъв тип магазин.

Благодaря Ви предварително

Здравей!Документите за този род бизнес са бял кахър в сравнение с това от къде ще зареждаш стока.Ако от България ще се снабдяваш,можеш да бъдеш сигурен,че ще си на ръба.Фирмите на едро сортират дрехите на качество и уж екстрата качество е доста скъпо,а второ качество просто забрави да се продаде.Най добре си намери директно от чужбина,но с малко капитал просто е безмислено да пробваш.

МнениеПубликувано: 12 Юли 2009, 13:59
от desinikoleta
Хубаво е да помислиш какъв тип магазин ще бъде - примерно искаш да продаваш евтинко,или да е по-скъпо,на килограм,или всичко да е на цени,ще переш и гладиш дрехите,съответно къде и кой ще го прави,или ще си миришат на дезинфектанта,който не всеки понася.Магазина ти може да е тип бутик,аз си мисля сега за такъв,но още съм на фаза мисъл и знам,че искам да е такъв,да мирише на хубаво,дрехите да са по закачалки и да ти е приятно да разглеждаш.Има магазини,в които стоките са на килограм,като всеки ден цената на килограма пада,например - ново зареждане понеделник,цена 20 лв за килограм,вторник 18,сряда 16,четвъртък 14 и т.н.
Наистина по-сложния въпрос е от къде да си доставяш стоката.Има хора,поне в моя град,които цял ден обикалят магазини с дрехи втора ръка,купуват дрехи от тях,перат,гладят и ги продават вече на нови по-високи цени.И това е вариант,но човека,който го прави,трябва да има нюх.
Мисля,че фирмата в България,която се занимава със доставянето и сортирането на дрехи от чужбина е BULTEX. Тя ги разпределя по категории.Знам че дрехите трябва да притежават документ за преминала дезинфекция,и мисля че тази фирма го дава..
А иначе какви са нужните документи за отварянето на такъв магазин и какъв вид фирма е най-удачно да си създаде човек са въпроси на които и аз търся отговори.

МнениеПубликувано: 13 Юли 2009, 14:18
от Маги
desinikoleta написа:Хубаво е да помислиш какъв тип магазин ще бъде - примерно искаш да продаваш евтинко,или да е по-скъпо,на килограм,или всичко да е на цени,ще переш и гладиш дрехите,съответно къде и кой ще го прави,или ще си миришат на дезинфектанта,който не всеки понася.Магазина ти може да е тип бутик,аз си мисля сега за такъв,но още съм на фаза мисъл и знам,че искам да е такъв,да мирише на хубаво,дрехите да са по закачалки и да ти е приятно да разглеждаш.Има магазини,в които стоките са на килограм,като всеки ден цената на килограма пада,например - ново зареждане понеделник,цена 20 лв за килограм,вторник 18,сряда 16,четвъртък 14 и т.н.
Наистина по-сложния въпрос е от къде да си доставяш стоката.Има хора,поне в моя град,които цял ден обикалят магазини с дрехи втора ръка,купуват дрехи от тях,перат,гладят и ги продават вече на нови по-високи цени.И това е вариант,но човека,който го прави,трябва да има нюх.
Мисля,че фирмата в България,която се занимава със доставянето и сортирането на дрехи от чужбина е BULTEX. Тя ги разпределя по категории.Знам че дрехите трябва да притежават документ за преминала дезинфекция,и мисля че тази фирма го дава..
А иначе какви са нужните документи за отварянето на такъв магазин и какъв вид фирма е най-удачно да си създаде човек са въпроси на които и аз търся отговори.

Има много вносители на втора употреба,почти всички дават сертификат за дрехите.Не е нужно да имаш по-особени документи за регистрирането на този вид дейност,както при обикновените дрехи,но само сертификат за дрехите е нужно.

МнениеПубликувано: 19 Авг 2009, 00:50
от RaIDeR
Здравейте отново моят магазин е готов сега се почва с документи и стоки , ако някой си има на идея от къде мога да зареждам дрехи втора употреба най добро качество от сащ моля да ме информира !

МнениеПубликувано: 20 Авг 2009, 12:12
от Маги
гр.Пловдив
ул.В.Левски-107

МнениеПубликувано: 20 Авг 2009, 12:17
от Маги
Къде ти е магазина?

МнениеПубликувано: 27 Авг 2009, 12:12
от mariyamamen
здравейте на всички
отново по темата за магазин за дрехи втора употреба
ниакой може ли да ми даде информация ако искам да отворя магазин за дрехи и дамски чанти втора употреба с много високо качество, бутикови и маркови, които имам намерение да вкарвам от чужбина, но закупувам тези артикули директно от такива магазини от чужбина и просто препродавам тук, трябва ли пак да представям сертификат тук и на митницата ,че стоките са минали през такава топлинна обработка?Ниамам намрение да закупувам дрехи на килограм, а лично да си ги закупувам от магазините едно по едно и да си ги избирам.За всяка закупена стока мога да предсатвя касова бележка и по този начин да докажа за произхода на стоката.След като са закупени от т магазини за втора употреба в чужбина се предполага, че стоките вече са минали всички необходими процедури за дезинфекция, защото нямам възможност да изисквам такива документи от продавачките там.
Благодаря ви :)

МнениеПубликувано: 28 Авг 2009, 12:27
от RaIDeR
Ами по тази логика ти може да си ги гупил тея дрехи от там да си зел касова белешка да си носил дадена дреха 2-3 седмици и да я препродадеш в БГ като току що закупена ! Няма как да стане тук никой няма да ги иска ако нямаш сертификат инъче пък стоката ти ще е номер 1 понеше е избирана ена по една ! Тук ще можеш да ги продаваш или по нета на високи цени но бавно или в гаражни килограми на ниски цени "бързо" ! За внос от чужбина най добрият ти вариянт е да се свържеш с някой завод за прегрупиране и преработка на дрехи и от там да си вкарваш както си му е реда !

А моят магазин е в Търново обаче съм претенциозен към стоката и търся да е точно от Америка понеже там дрехите се продават а не се даряват по тази причина са къде къде по качествени а и маркови вярно и по скъпи ! Интересува ме откаде мога да зареждам готова обработена пакетирана стока и сортирана по 100-200 кг всеки път ?
Намерих само на 2 места на едното еискат 2.50 лв ама сурово което не ме устройва ,а на другото в всичко точно ама 22 лв кг ! аз на колко трябва да го продавам ? Че и имам конкуренция вече откриха Мания тук за тази верига нещо одзиви да имате ?

МнениеПубликувано: 30 Авг 2009, 13:42
от ivayllo
Ето ти един линк , за внасяне от Китай , само незнам дали внасят дрехи втора употреба , но ако искаш попитай : http://www.vnos.bg

магазин за дрехи втора употреба

МнениеПубликувано: 13 Ное 2011, 17:19
от Profesor
списък с документите и стъпките за откриване на магазин за дрехи втора употреба има на този сайт:

MyBusiness.bg

МнениеПубликувано: 15 Ное 2011, 09:54
от desinikoleta
От къде могат да се зареждат дрехи от Америка?
Тук във Варна всичко е от Европа - Германия, Скандинавски страни, Италия.

МнениеПубликувано: 15 Ное 2011, 11:35
от RaIDeR
Здравейте колежке вие от варна имате голям избор вярно не от америка но все пак голям . Аз зареждам от фирма Хармония американски дрехи малко скъпо 12 лв но пък са все познати марки без следи от употреба . А вие от къде зареждате и каква стока ? Имаше там една ваша фирма голяма ЕкстраТекс мерак ми е да ги видя какво предлагат ако имате отзиви за тях споделете .