бизнес с пуканки за микровълнова

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

бизнес с пуканки за микровълнова

Мнениеот bobby » 26 Апр 2009, 11:32

Здравейте! Имам нужда да обсъдя една идея за собствен бизнес, а именно пакетиране на пуканки за микровълнова. Разполагам с малко капитал и терен в който да разположа машината, но все още не знам откъде да започна?
Моля помогнете ми със съвети!
bobby
Нов
Нов

Мнениеот hunt » 08 Май 2009, 08:47

Преди време проверявах какви са изискванията за производство на сандвичи примерно и като видях какво се изисква за помещение, се отказах. За пуканки, не знам дали са като сандвичите (поне няма да са необходими хладилни витрини и т.н.) ама защо само пуканки, пакетирай семки фъстъци и т.н. Мисля че ако се пребориш с разните му там органи, е добър бизнес.
hunt
Нов
Нов

ха

Мнениеот dimitarma » 04 Юни 2009, 12:31

Аз също видях изискванията за производство на сандвичи. И също зяпнах. И си направих закусвални за производство на място. И пак продавам сандвичи и то с по-голяма печалба.

Та искам да кажа, че можеш да се пребориш с всичко, ако имаш желание.

Та откъде да започнеш:
1. Виж цените на доставка на конкуренцията.
2. Фискирай и твоята себестойност на самия продукт и какъв ще бъде маржа, ако цената е малко по-ниска от тази на конкуренцията. Или е същата, но с голямо качество.
3. Сметни си разходите (постоянните - наеми, заплати, ток, кредити и др). После сметни на база маржа какво количество трябва да продадеш, за да си покриеш разходите сега или в бъдеще.
4. Като фиксираш сметките ще ти стане ясно колко трябва да продаваш. Правиш мостри. обикаляш дистрибуторите на подобни неща и предлагаш да дистрибутират. Ще се ориентираш за началния обем.
5. Регистрираш фирма - ООД
6. Наемаш счетоводител.
7. Правиш си HACCP за пред Риокоз и минаваш регистрацията - за помощ имам човек там, пиши на лични съобщения.
8. След регистрацията пускаш производството (меже и паралелно)
9. Продаваш на дистрибуторите
10. Наемаш си човек - един, който да работи съвестно, да му плащаш добре и да натиска стоката по магазините, заедно с дистрибутора.
11. Вече си в бизнеса
dimitarma
Нов
Нов

Назад към Стартиране на собствен бизнес