Търся съмишленици

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Търся съмишленици

Мнениеот hunt » 07 Май 2009, 16:51

Мислите ми текат толкова бързо, че ми е трудно да ги изговоря камо ли да ги запиша. От къде да започна? Прочетох много статии и мнения тези дни и извода който си направих от всичко е, че с каквото и да се захване човек, нещата в крайна сметка опират до пари или до хора. Аз пари нямам а като се огледам не съм само аз. КАКВО ДА ПРАВЯ? Този въпрос ми е в главата не знам от колко време. Правих проучване за старт със малко средства. Даже правих опит – неуспешен разбира се. Извода – „сам човек - само в тоалетната“. Непрекъснато срещам интелигентни хора които са отчаяни и загубили надежда за реализация. На всичко отгоре умират от страх да не си загубят зле платената работа защото друга просто няма. Оказва се че и аз съм един от тях. Сега съм изправен пред реалната заплаха от съкращение и както се казва „като опре яйцето ...“ започвам да мисля. За кой ли път „А сега накъде“. Та стига празни приказки. Ето каква е идеята. Тук явно ще попадат потребители които са отворени за някаква дейност свързана със собствен бизнес. Моята идея е проста – Съвместен бизнес. Всеки човек има някакви идеи които сам трудно би реализирал дали поради липса на средства дали поради липса на смелост или липса на време. Фактори колкото щеш - не мога да ги изброя. Помислете си за каквато и да е дейност на колко места трябва да бъдеш едновременно и колко компетенции трябва да имаш. Няма ли да е по лесно ако имаш съмишленици или съдружници. Да вярно – виждал съм много развалени приятелства и роднинства със съдружие. Ама съм виждал и проспериращи фирми, в които съдружниците са далеч от приятелски отношения – просто бизнес партньори. Аз лично имам няколко идеи за бизнес и с радост бих ги споделил още повече че някои от тях могат да се реализират или поне да се опита, без да се напуска настоящата работа. В момента работя във фирма от строителния бранш, а там както знаете нещата сериозно се затягат. Да кажем, че строителния бум приключи, но всичко което е построено ще трябва да се поддържа, да се ремонтира и да се реконструира. Вече има доста фирми занимаващи се с фасилити мениджмънт но мисля че все още има време за такава дейност. Няма да се задълбавам в подробности а и честно казано все още това е сурова идея, но който мисли че няма какво да губи в едно съвместно начинание нека да се присъедини и да пише ако иска тук ако иска на ЛС а ако иска някой и телефон ще дам. А ако има идея за нещо друго – толкова по добре. За мен две глави мислят по-долре от една а три още по добре и т.н. Междувпрочем имам и още идеи, които не са за изхвърляне, просто ми трябват хора, с които да ги реализираме. Това е.
hunt
Нов
Нов

Мнениеот apostat » 08 Май 2009, 11:37

Аз се интересувам, ако желаеш пиши на адрес kopronim740@abv.bg
apostat
Нов
Нов

Мнениеот th3_r0okie » 08 Май 2009, 12:38

....
Последна промяна th3_r0okie на 26 Авг 2010, 08:22, променена общо 2 пъти
th3_r0okie
Нов
Нов

Re:

Мнениеот moskvich » 08 Май 2009, 12:49

Партньорството е чудесно нещо, но като всяко чудесно нещо, се постига трудно. Затова искам да попитам: готов ли си на някакъв "изпитателен срок" в партнирането, примерно един месец съвместна дейност, след който ти и партньора ти да седнете на масата и хладнокръвно да си кажете кой от какво не е доволен от другия и дали иска да продължи? И как би искал да се делят евентуалните печалби/ загуби от един такъв изпитателен срок?

По принцип ти какви критерии имаш при избора на партньор и как би проверил от всички желаещи, кой е надежден?
moskvich
Активен кариерист
Активен кариерист

Мнениеот hunt » 08 Май 2009, 18:15

Добре е че има въпроси. Значи ще търсим отговори. Ами за мен и това си е част от партньорството - да правим нещо заедно. Заедно да търсим отговори на въпросите които ни вълнуват. Аз по образование съм инженер и юридически не ми е ясно как ще се уреди партньорството. Засега идеята е АД. Тепърва ще ровя за силни и слаби страни, регистрация, уставен капитал и т.н. А всъщност ако има по запознати нека да коментират. За избора на хора - не само аз трябва да избирам а трябва да се изберем, ако мога така да се изразя. Естествено трябва по нещо да си допаднем с първите и после заедно да решаваме. Не съм психолог . И тук помагайте.
hunt
Нов
Нов

Мнениеот qna » 11 Май 2009, 10:12

Това което си спделил ме заинтригува.Аз се занимавам с интериорен дизайн и в този момент трудно намираме поръчки но не се отказваме.Подай ми повече информация .Трябва добре да проучиш конкуренцията , клиента по какъв начин ще стигнеш до клиента и ще го убедиш да ползва точно твоята услуга.Изглежда елементарно но не е така .Пиши ми на conkovatakashta@abv.bg
qna
Нов
Нов

И аз смятам, че в идеята има хляб

Мнениеот elka_53 » 11 Окт 2009, 10:50

qna написа:Това което си спделил ме заинтригува.Аз се занимавам с интериорен дизайн и в този момент трудно намираме поръчки но не се отказваме.Подай ми повече информация .Трябва добре да проучиш конкуренцията , клиента по какъв начин ще стигнеш до клиента и ще го убедиш да ползва точно твоята услуга.Изглежда елементарно но не е така .Пиши ми на conkovatakashta@abv.bg

Добре е да се свържем и всеки да сподели какво умее и какво желае да работи. Разполагам с работна ръка за следните дейности: Вентилация, ВиК, електоспециалисти , поставяне теракот,редене на ламинат, циклене на паркет, монтиране на дограма, и още други умения необходими за извършване на подръжка на жилищни сгради.
Освен това аз имам една идея за която също търся съмишленици.
В селата около София вече има много вили, където има доста обща работа. Доста е трудно за виладжиите да си намират хора за извършване на разни дребни , но разнообразни дейности. Някак си не върви да извикаш специялисти за всяко нещо по отделно. Добре е да има хора умеещи повече неща. Скайпа ми е : elka_53

ПП Забравих да спомена мечтата на живота ми е дърводелството. Имам малък опит и голям мерак.
elka_53
Нов
Нов

Назад към Стартиране на собствен бизнес