Разносна търговия със захарни изделия

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Разносна търговия с захарни изделия

ДА
2
20%
ДА
2
20%
НЕ
3
30%
НЕ
3
30%

Общо гласове : 10

Разносна търговия със захарни изделия

Мнениеот progrup » 09 Май 2009, 08:27

Здравейте аз съм от Пазарджик и съм в безисходица от никаде нищо ,и работа няма.Имам приятел който има склад за захарни изделия от там ще получавам стоката напред.Дайте съвет как да работя как да превличам клиенти(които вече работят с други дистрибутори)всичко което напишете ще ми е от полза.
БЛАГОДАРЯ
progrup
Нов
Нов

Мнениеот berov » 10 Май 2009, 11:05

Едва ли някой от нас е способен да ти направи шаблон на работата, която искаш да започнеш - търговски представител. Think Simple! Направи си каталози на продуктите; набери информация за тях; запомни тази информация, за да не се бавиш при клиента, когато те попита; облечи си по-елегантни (но не строго) дрехи; лепни си усмивката на лицето и не я сваляй докато работиш; определи местата, на които можеш да продаваш твоя продукт - сегментирай пазара; никога не влизай с предварителна нагласа при клиент; бъди нахален, но не прекалявай. Както се казва "приятно нахален"; ако получиш отказ, не се отказвай - разбери защо са ти отказали. Така ще разбереш слабите си страни. Ако един клиент ти откаже да започне работа с теб, мини и го попитай отново следващата седмица - може да си го хванал в лошо настроение ... направи поне 100 опита ;) ; Сближавай дистанцията си с клиентите, но не прекалявай. Не допускай те да стават твои приятели - ще се появят проблеми (най-малко с разплащането); Определи дни (щом става въпрос за бързооборотни стоки) от седмицата, които ще зареждаш тези клиенти; Ако първите 3 седмици един клиент е заредил от теб, но на 4-тата седмица няма поръчки, мини през магазина му в определения от теб ден за да видиш как вървят продажбите или най-малкото ... попитай дали всичко е наред ;) ; винаги гледай как е изложена стоката ти (под рафтовете в магазините не се продава); виж как стоката ще отива при клиента ... ще обикаляш с бус и ще я разнасяш, ще взимаш поръчката и на другия ден друг шофьор с буса ще му я кара ...; напрви си шаблон за работата ...

Не очаквай успехи веднага, но не се отказвай ... и се излекувай от "срам" ако имаш такъв. Срам къща не храни :)
Аватар
berov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот progrup » 10 Май 2009, 20:18

berov Благодаря за съвета.Ако се сетиш още нещо ще ми бъде от полза. :okk:
progrup
Нов
Нов

Назад към Стартиране на собствен бизнес