Страница 1 от 1

От нещо малко да постигнеш нещо голямо

МнениеПубликувано: 17 Май 2009, 10:56
от Гост
Здравейте на всички!
Искам да споделя със всички форумци своята идея за постигане на моята мечта и да поискам Вашите съвети. Искам да отворя собствен салон за красота. Проблемът е че нямам много финансови средства, а те са основна част при разработването на такъв проект. Оборудването е скъпо, а и аз като дизайнер искам интериора сама да си го измисля, а за да го направя както искам трябва да има с какво да плащам :pari: , а да не забравяме и документацията. Заела съм се сериозно със събиране на инфо и си потготвям бизнес план, така че ако някой има въпроси по темата може да пита.
Начина по който мисля да натрупам достатъчно капитл е да си отворя първо магазинче за дрешхи, обувки, чанти и разни джунджурии, но на по-достъпна цена, понеже съм от малък град и скъпите дрешки не вървят. Чудя се дали е подходящо и да продаван неща, които са ръчна изработка, направени от мен. По този начин мисля малко по малко, без да бързам да влагам от печалбата за изграждането на салона. А живот и здраве, дано да успея, ще оставя магазинчето на приятеля ми а аз ще се занимавам основно със салона, понеже задължително искам и аз да работя там като маникюрист, а и от време на време може да правя и прически.
Ако имате предложения, моля пишете, всичко ще ми бъде от полза.
Поздрави на всички!!!

Недей

МнениеПубликувано: 04 Юни 2009, 12:05
от dimitarma
Недей да правиш това! Очевидно сърцето ти е в салона, започни концентрирано там. Ако започнеш с дрешки има две вероятности - да ти тръгне и после няма оставяне на бизнесчето или понеже не ти е по сърцето да фалираш и да се замотаеш в дългове за години.

Много е важно, че имаш ПЛАН за действие и мислиш как да си осигуриш капитал. НО по-добре тръгни с малко салонче и се разширявай докато стигнеш мечтаното, отколкото да се захващаш с други неща

ПРОДЪЛЖАВАЙ СМЕЛО!