Започване на надомен бизнес

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Започване на надомен бизнес

Мнениеот cakky » 21 Май 2009, 14:32

Ако искате да станете дистрибутор и да
печелите допълнителни доходи посетете
този адрес за повече информация
http://zdravipari.hit.bg

п.п. Пускам тази тема тук защото в секцията за Обяви не ми позволи нещо се е бъгнало сигурно
Аватар
cakky
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот berov » 25 Май 2009, 16:44

Без да се заяждам ... кажете ми честно - има ли все още "хора", които се навиват да продават неща, като "хранителните добавки", които първо трябва да закупят "продукт" от компанията и после да карам и моите познати да работят за същата???

* Българина няма култура на хранене (и не само българина), а аз трябва да му предлагам хранителна добавка.
* Да приемем, че започна. Клиентите ми за първия месец ("защото съм в началото") ще са 1 от 30 попитани - за това време ще съм се изложил пред 29 човека, които ме познават.
* Хората, които могат да продават и имат тези умения, едва ли ще закупят такъв продукт и ще започнат да го предлагат (твърдо НЕ в България)
* От опит: ако компания "VISION" не предложи твърда заплата + % от продажбите, не смени продуктите, които предлага и не премахне правилото за закупуването на стоката от продавачите - не виждам бъдеще в България.
* Въобще ... на какво разчита такава компания??? На прецакани хора, които нарича продавачи??? На сайт, който всеки може да има за не повече от 150 лв??? На история за компанията, която мога да съчиня за 20 минути???
Аватар
berov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот cakky » 25 Май 2009, 21:49

аз от две години се занимавам с дистрибуция на парфюмерия и козметика към AVON и ORIFLAME, където процента на печалба е доста по малък от този на Вижън, и е доста успешен бизнес за допълнителни доходи, а с Вижън даже и за основни доходи. Нищо не налага да влагаш предварително средства, не знам кой ти е казал подобно нещо, но просто е искал да си направи неговата си печалба и сигурно затова ти е казал така. Просто си показваш каталога и ако някой иска си поръчва и това е, а пак казвам процента отстъпка е доста добър.

п.п. Аз не мисля, че някой ще загуби нещо ако се захване с подобна работа.
Аватар
cakky
Баш кариериста
Баш кариериста

без да се заяждам

Мнениеот dimitarma » 04 Юни 2009, 11:56

Бе да влизам в реплика на berov, но не съм съгласен с почти нищо от казаното от него.

Мрежовия маркетинг като бизнес модел е много успешен и изцяло в нормите на съвремието.

1. МНЕНИЕТО, че ще се изложи пред 29 души за да стигне до 1 е погрешно дори и психологически, защото ако е на обратното по всяка вероятност ще достигне до 12 от 30. Ако някой не може да продава и приема предложението за покупка като излагация - не се захваща или отива да се изчисти от този си комплекс.

2. Цитат: * Хората, които могат да продават и имат тези умения, едва ли ще закупят такъв продукт и ще започнат да го предлагат (твърдо НЕ в България) - Е това е вече само МНЕНИЕ, никакви факти. Хубаво е, че братя Райд не са слушали мненията, че хората не могат да летя с машина от желязо, защото иначе не биха създали самолета. Защо тък твърдо не в България, като Хербалайф си продават яко, а бизнеса на хранителни добавки в България прехвърли 10 милиона за 2008 и то само засечени през аптеките.

3.* От опит: ако компания "VISION" не предложи твърда заплата + % от продажбите, не смени продуктите, които предлага и не премахне правилото за закупуването на стоката от продавачите - не виждам бъдеще в България. - НЕ ЗНАМ ЗА VISION КОНКРЕТНО, но твърдата заплата е смешно предложение за мрежовия маркетинг. Няма никаква логика, идеята е да си независим финансово точно от подобна заплата.

cakky - продължавай с всички сили и си разширявай мрежата.

Самия аз НЕ се занимавам с млм бизнес, така че съм обективен до болка.
dimitarma
Нов
Нов

Мнениеот berov » 05 Юни 2009, 08:29

В спора се ражда истината ... накара ме да се замисля. Благодаря :)
Аватар
berov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот cakky » 05 Юни 2009, 15:37

berov написа:В спора се ражда истината ... накара ме да се замисля. Благодаря :)

Ето, че не ми бяха необходими 30 човека а само ти, за да си рекламирам продуктите :ok: :la: шегувам се разбира се
Аватар
cakky
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот cakky » 10 Юни 2009, 12:57

Аз не съм направил някой кой знае какъв сайт за да му плащам хостинга, който не е 5 лв. а най евтиния е между 2-3 лв. на месец, което също не е много, но за момента не мисля че е необходимо да му плащам на сайта. И домейни има за по-малко от 10 лв. даже.
Аватар
cakky
Баш кариериста
Баш кариериста

Назад към Стартиране на собствен бизнес