Стартиране на Бизнес начинание

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Стартиране на Бизнес начинание

Мнениеот Rusana » 30 Юни 2009, 09:35

От доста време имам желанието да се занимавам с интериорен дизайн.
Като начало ще кажа че нямам образование за тази професия.
От Бургас съм, мисля а и хората около мен казват че бих се справяла доста добре със това.Имам подход към клиентите, имам усет за подбор на цветове материи и всевъзможни аксесоари за дома.Начинанието ми искам да включва и ремонт на дома от тапета мазилката и тн до чехлите пред вратата.Имам възможност да предложа и мебели (разбира се ще е нещо различно),
С две думи влизаш и си сядаш без да си си мръднал пръста.
Като начало мислех да закупя пдходящо помещение, и нещата да си се понареждат едно след друго но на този етап ,закупуването на такова малко ме спира.А и в тази измислена Криза някак си :?
Въпроса ми е КАК се случват нещата с какво да започна.Голяма каша ми е е знам Че искам да се занимавам с това.
Rusana
Нов
Нов

Re: Стартиране на Бизнес начинание

Мнениеот Маги » 30 Юни 2009, 10:08

Rusana написа:От доста време имам желанието да се занимавам с интериорен дизайн.
Като начало ще кажа че нямам образование за тази професия.
От Бургас съм, мисля а и хората около мен казват че бих се справяла доста добре със това.Имам подход към клиентите, имам усет за подбор на цветове материи и всевъзможни аксесоари за дома.Начинанието ми искам да включва и ремонт на дома от тапета мазилката и тн до чехлите пред вратата.Имам възможност да предложа и мебели (разбира се ще е нещо различно),
С две думи влизаш и си сядаш без да си си мръднал пръста.
Като начало мислех да закупя пдходящо помещение, и нещата да си се понареждат едно след друго но на този етап ,закупуването на такова малко ме спира.А и в тази измислена Криза някак си :?
Въпроса ми е КАК се случват нещата с какво да започна.Голяма каша ми е е знам Че искам да се занимавам с това.

Здравей Rusana!
Според мен не ти е нужно образованието,но пък трябва да попрочетеш в тази сфера малко информация,необходима за изпълнението на бизнеса. :)
Маги
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Rusana » 30 Юни 2009, 10:10

Да и аз така си мисля, но пък там е работата че нямам и от кого да взема насока за нещата. Нямам идея каква точно литература да чета, има толкова много книжки и книжлета .Да но не ми се иска да се задълбавам в ненужни такава.
Мислех си да отда и да поработя при някой с такава фирма но Като отида там и се изтапосам и си изкажа речта,може би ще ме погледнат като полезно изкопаемо :roll:Закупих си книжка за интериорен софтуеар но,сам е малко по сложно и някак различно да учиш .
Rusana
Нов
Нов

Мнениеот Маги » 30 Юни 2009, 12:56

Rusana написа:Да и аз така си мисля, но пък там е работата че нямам и от кого да взема насока за нещата. Нямам идея каква точно литература да чета, има толкова много книжки и книжлета .Да но не ми се иска да се задълбавам в ненужни такава.
Мислех си да отда и да поработя при някой с такава фирма но Като отида там и се изтапосам и си изкажа речта,може би ще ме погледнат като полезно изкопаемо :roll:Закупих си книжка за интериорен софтуеар но,сам е малко по сложно и някак различно да учиш .

Нямам представа от този интериорен дизайн.Мисля ако потърсиш във нета,училища или подобни,ще намериш нужната информация.Който търси,намира!:)
Маги
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот icelemon » 30 Юни 2009, 16:14

Ето една програма която може да ти е от полза: http://dragonfly.autodesk.com .
Успех!
icelemon
Баш кариериста
Баш кариериста

Re:

Мнениеот moskvich » 30 Юни 2009, 17:15

Мислила ли си кои ще са ти клиентите, как можеш да ги привлечеш, какви пари ще им искаш и т.н. Мисля, че най-правилно е да започнеш да мислиш за потенциалните си клиенти и техните особености и от там да изведеш какво точно и как ще им предлагаш в областта на интериорния дизайн.
moskvich
Активен кариерист
Активен кариерист

Мнениеот Rusana » 01 Юли 2009, 09:53

Маги да така е, литература има доста но не ми емного ясно коя е най правилната.
icelemon Мерси ,програмата която съм започнала да ровичкам е подобна, но доста по сложна.За тази мерси ще я поразгледам и пробвам.
moskvich мислила съм да, и съм наясно че обикновенните хора все още в Бг. не разчитат и казано направо немогат да си го позволят въпреки че АКо се замисли човек реално с тези пари които ще платиш на хора като мен ,си спестяваш доста нерви и ходене по мъките .Да не говорим за естетичната част от нещата.(
Мисля да заложа на Качеството каквото в България все още липсва и
доста търсено.
На различното не сюреалистично и футуристично.Просто ,удобно, уютно , модерно и още нещо. :)
Rusana
Нов
Нов

Re: Стартиране на Бизнес начинание

Мнениеот cakky » 02 Юли 2009, 08:24

Rusana написа:мисля а и хората около мен казват че бих се справяла доста добре със това

Здравейте, не искам да се заяждам или да ви обиждам,а просто да се пошегувам. Прегледайте клипчето и обърнете внимание на кандидатката за Мюзик Айдъл, кой й е казал че може да пее.
http://www.vbox7.com/play:afbac2ea
Аватар
cakky
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Rusana » 02 Юли 2009, 17:13

:okk: Право на мнение
Rusana
Нов
Нов

Мнениеот Гост » 11 Юли 2009, 10:35

Мисля си че едно от основните неща за започването на бизнеса е да подготвиш някакво портфолио, с което нагледно да можеш да покажеш на клиентите си какво можеш да им предложиш. Мисля също че най-евтиния и лесен начин да предлагаш и нагледно показваш какво можеш да предложиш е чрез уеб сайт в интернет. Успех с начинанието!
Гост

Мнениеот desinikoleta » 12 Юли 2009, 13:12

Здравей,имам малък опит с работа в офис за луксозни поръчкови тапети,и съм контактувала с дизайнери,чиито клиенти са им поставили някаква задача.Та работата си е интересна.Но си се изисква сериозна подготовка.Трябва да имаш нужните връзки,всмисъл предварително да си обиколила достатъчно мебелни магазини,за облицовки,тапети, лайсни,плочки и всичко възможно,дори и да имаш координати на художници,защото има хора,които искат рисувани стени.Като ти каже ( извини ме,че говоря на Ти) клиента че иска фототапет на тази стена,трябва да знаеш точно от къде и за колко време може да му се достави.Щом искаш нещо по-така,значи няма да се пазари от големите вериги хипермаркети тип Практикер.Та,на първо място нужните координати на нужните продукти.Друго много важно - кой ще монтира нещата,как ще работят за теб,на повикване,или ще са си работници към фирмата ти.Трябва да си убедена в способностите им,защото и най-фантастичните неща да предлагаш,не е ли сложено както трябва,всичко заминава по дяволите.
Трябва да имаш доста развито въображение,всмисъл да умееш да си представяш нещата,и да разбираш какво иска клиента.Ходила съм в строящ се хотел,и собственика ни води от стая в стая, и казва - тук искам да е в стил Тоскана, тук искам да е като в Гърция, тази стая да е като в Мароко...ами доста зор видях,докато го разбера,а и нямахме нужните неща ,за да се получи този ефект.Та ти трябва само докато ти говори да мислиш кое от къде ще дойде,на кого ще звъннеш.Повечето хора с пари нямат време и желание да обикалят стотици магазини,и дизайнерите вършат това вместо тях.По принцип магазините си тачат дизайнерите,защото те им носят клиенти,някои дори им отпускат процент от цената,която си отива в джоба на дизайнера и така той взима пари и от клиента си и от фирмата,от която е поръчл стока.Имам още какво да пиша,но бебетата плачат,по-късно
desinikoleta
Активен кариерист
Активен кариерист

Мнениеот desinikoleta » 13 Юли 2009, 09:36

Може да звучи маловажно,но за мен е от първостепенно значение външния вид на дизайнера - виждала съм няколко такива,и Бога ми,не бих им доверила къщата си.Хората са си субективни,така че всичко е от значение.
Как започна моя работодател:
1. откри фирма
2. намери помещение под наем
3.почна да го оборудва (като достатъчно често сменя интериора)
4. започна да си осигурява връзките - да се свързва с фирми,които предлагат различните видове мазилки,тапети,мебели.Някои подаряват каталози,други се купуват и струват маса пари
5.започна да се рекламира във разни вестници.И работата тръгна.По малко
6. да си набира майстори на нещо като повикване - има поръчка,да кажем за един апартамент за тапети,майстора казва,че ще може събота и неделя,и два дена след работа да отиде в апартамента,собственика го устройва,и всички са доволни

Това се сещам за момента,дано съм била полезна.Иначе съвета ми е ИНФОРМАЦИЯ! Тя е най-важна за този бизнес - кое,от къде,как, за колко.Успех!
desinikoleta
Активен кариерист
Активен кариерист

Мнениеот Rusana » 13 Юли 2009, 10:03

BusinessWorkshop Мерси за идеите и пожеланията.

desinikoleta :v--v: ?.Благодаря ти за инфото, точна така си ги представям нещата,ное друго да го чуеш от външен човек.
Ако нямаш нищо против за контак по скайп.
Всичко което си писала си е точно така, външния вид на човек по принцип е много важен, а да не говорим за такъв на който предоставяш оформлението на дома ти.
Rusana
Нов
Нов

Мнениеот cakky » 15 Юли 2009, 12:33

А що се отнася за сайт-а ако искаш пиши, мога да ти помогно - безплатно
Аватар
cakky
Баш кариериста
Баш кариериста

Назад към Стартиране на собствен бизнес