Сервиз за компютри

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Сервиз за компютри

Мнениеот pisnami » 16 Юли 2009, 16:21

Здравейте , имам идея за създаване на сервиз за компютри , самата сервизна работа ми е до болка позната защото със се занимавал с подобна дейност , но във голяма фирма , въпросът ми е ако някой се е сблъсквал със подобен вид дейност какви са условията за документи , помещение и т.н . Също така ме интересува ако закупя един лицензиран windows ще има ли проблем , ако дойдат на проверка , защото е всеизвестно че се инсталира за по 20-30 лв по тия сервизи , но явно си има тънкости за тия неща.
pisnami
Нов
Нов

Мнениеот _bioHAZArd_ » 31 Юли 2009, 10:55

Уточни си въпроса за лицензирания софтуер ? Като сервиз, е просто задължително всичкият ти софтуер да е лицензен. Това означава да пазиш кутиите, фактурите и всичките документи за всичко, което си купил. Ако трябва да инсталираш Уиндоус на клиентски компютър - със софтуер на клиента.
_bioHAZArd_
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот pisnami » 01 Авг 2009, 06:11

Заслужебния компютър е ясно , всичко ще му бъде изрядно и лицензирано , въпросът ми е за инсталацията на клиентските , ако мине проверка няма ли да направят проблем даже и да съм обявил че се инсталира със софтуер на клиента
pisnami
Нов
Нов

Мнениеот berov » 02 Авг 2009, 14:37

Не няма да имаш проблеми да инсталираш една и съща лицензирана ОС. Относно помещението - 50кв. апартамент или гарсониера ще ти свърши чудесна работа. Ще ти трябват материали за работа - гедоре с инструменти за финна работа + няколко зъболекарски инструмента и извънредни консумативи като пастата за процесора, кабели и други.

Не ти препоръчвам фирмата ти да е ЕТ в случая.

Опитай се да се пребориш за разрешително от някоя голяма фирма, за да получиш лиценз за поправка на гаранционните им компютри(примерно Риск компютърс). Договори и това, че трябва да фигурираш в листата им за гаранция, които дават на клиентите си.

Направи си договор с фирма за доставки на компютърни части, или намери човек, който да ти намира частите "на тънко".

Купи частите за марките компютри, които ще поправяш.

Направи с рекламно табло с малко информация за фирмата и контакти.

Планирай всяка стъпка. Написаното от мен са само стъпките на които да наблегнеш.

Планът за осъществяване е за около 45 000 лв
Аватар
berov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот _bioHAZArd_ » 05 Авг 2009, 13:56

pisnami написа:Заслужебния компютър е ясно , всичко ще му бъде изрядно и лицензирано , въпросът ми е за инсталацията на клиентските , ако мине проверка няма ли да направят проблем даже и да съм обявил че се инсталира със софтуер на клиента

След като можеш да удостовериш, че софтуера е на клиента, няма да имаш проблеми.

berov написа:Не няма да имаш проблеми да инсталираш една и съща лицензирана ОС

Ще има - Windows XP можеш да го инсталираш на две машини максимум. След това ще трябва да се обажда в Майкрософт :)
_bioHAZArd_
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот berov » 05 Авг 2009, 18:52

Не съм чувал за компания, която да се обажда за промяна на лиценз и искане на нов. Посочено е че трябва "компютъра Ви да е с лицензирана операционна система", но никъде майкрософт не споменават, че може само на 2 компютъра да има една и съща. Не помагаме за изграждането на Internet club, а на сервиз ;)
Аватар
berov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Назад към Стартиране на собствен бизнес