от danihaleva » 19 Окт 2009, 08:39
Май трябва да започна от начало като се постарая да не ви отекча.Аз всъщност работя и това ми е давало възможност вече 15г.да ползвам кредити от банките.В момента в който тропнах с крак и си казах сега или никога,имахме със съпруга ми дълг около 7000лв.Тъй като нищо не разбирам от бизнес не прецених предварително плюсовете и минусите от това на този етап да осъществявам мечтата си.С голям ентусиазъм започнах курса за козметика и успоредно с това тичах по банки да разбера какви им са условията за кредит.Навсякъде искаха регистрирана фирма,която да е имала дейност поне една година.Нямаше как да стане.Дадоха ми потребителски с поръчители.С него покрих кредитите в другите банки и ми останаха 8000лв.Добре,че не напуснах работа.Купих най- основната апаратура и козметика.Вкъщи пригодих едно помещение и тъй като нямах никакви клиенти в началото идваха мои приятели,на които естествено слагах минимални цени колкото да си покривам материалите.Нямаше как да плащам на банката безпроблемно и затова една част от кредита бях оставила точно за тези плащания докато не започна да печеля.Само че да имаш салон не е достатъчно просто едно помещение,а трябва да отговаря на изискванията,на очакванията на клиентите,да регистрирам фирма.....но парите свършиха и аз останах само с мечтата ми.Не толкова искам да съм собственик на салона,а колкото да работя като козметик.Даже мога да работя и двете професии едновременно,тъй като едната ми дава тази възможност,но не искам да отсъствам постоянно от вкъщи,а да имам време за семейството си.Живеем в къща,която обаче не е наша собственост.Имам помещение което може да се направи на салон,но уви финансите свършиха.Надявам се да ми помогнете.Колкото до бизнес-план не ме бива.Може би преди да потърся някой който да го направи трябва да съм наясно дали има смисъл да продължавам или по-добре да разпродам всичко и да се откажа.