Ако нямаш нищо но искаш собствен бизнес

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Ако нямаш нищо но искаш собствен бизнес

Мнениеот danihaleva » 16 Окт 2009, 09:38

Искам да отворя собствен козметичен салон.Нямам регистрирана фирма,нямам недвижим имот,а банките незнам дали ще ми помогнат за достатъчно голям кредит.Има ли начин да осъществя детската си мечта?Помогнете
danihaleva
Нов
Нов

Re: Ако нямаш нищо но искаш собствен бизнес

Мнениеот ivayllo » 18 Окт 2009, 08:49

danihaleva написа:Искам да отворя собствен козметичен салон.Нямам регистрирана фирма,нямам недвижим имот,а банките незнам дали ще ми помогнат за достатъчно голям кредит.Има ли начин да осъществя детската си мечта?Помогнете

При това положение или събираш пари като работиш някъде или разчиташ на помощ от познати :)
Аватар
ivayllo
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот berov » 18 Окт 2009, 09:35

Направи си отличен бизнес план
Аватар
berov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот danihaleva » 19 Окт 2009, 08:39

Май трябва да започна от начало като се постарая да не ви отекча.Аз всъщност работя и това ми е давало възможност вече 15г.да ползвам кредити от банките.В момента в който тропнах с крак и си казах сега или никога,имахме със съпруга ми дълг около 7000лв.Тъй като нищо не разбирам от бизнес не прецених предварително плюсовете и минусите от това на този етап да осъществявам мечтата си.С голям ентусиазъм започнах курса за козметика и успоредно с това тичах по банки да разбера какви им са условията за кредит.Навсякъде искаха регистрирана фирма,която да е имала дейност поне една година.Нямаше как да стане.Дадоха ми потребителски с поръчители.С него покрих кредитите в другите банки и ми останаха 8000лв.Добре,че не напуснах работа.Купих най- основната апаратура и козметика.Вкъщи пригодих едно помещение и тъй като нямах никакви клиенти в началото идваха мои приятели,на които естествено слагах минимални цени колкото да си покривам материалите.Нямаше как да плащам на банката безпроблемно и затова една част от кредита бях оставила точно за тези плащания докато не започна да печеля.Само че да имаш салон не е достатъчно просто едно помещение,а трябва да отговаря на изискванията,на очакванията на клиентите,да регистрирам фирма.....но парите свършиха и аз останах само с мечтата ми.Не толкова искам да съм собственик на салона,а колкото да работя като козметик.Даже мога да работя и двете професии едновременно,тъй като едната ми дава тази възможност,но не искам да отсъствам постоянно от вкъщи,а да имам време за семейството си.Живеем в къща,която обаче не е наша собственост.Имам помещение което може да се направи на салон,но уви финансите свършиха.Надявам се да ми помогнете.Колкото до бизнес-план не ме бива.Може би преди да потърся някой който да го направи трябва да съм наясно дали има смисъл да продължавам или по-добре да разпродам всичко и да се откажа.
danihaleva
Нов
Нов

Мнениеот danihaleva » 20 Окт 2009, 10:18

И факта ,че не съм майстор е голяма пречка.Излиза,че дори да имам достатъчно пари и просто искам да имам козметичен салон,независимо дали ще работя в него или само ще съм собственик,няма да стане без майстор.Иди,че развивай бизнес.А после държавата стимулирала бизнеса.Това може да го има само у нас.Е затова сивата икономика ще цъфти.Те просто незнаят как да ни взимат парите.
danihaleva
Нов
Нов

Мнениеот berov » 20 Окт 2009, 11:49

Предварително се извинявам за израза ...

Оправданието е като гъза - винаги си го носим с нас!
Аватар
berov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот danihaleva » 20 Окт 2009, 12:39

Не се срамувам от некомпетентността си,затова търся отговори.Убедена съм,че много от хората,които се занимават с бизнес успешно си нямат понятие от професията,която упражнявам в момента,няма нужда да се оправдават,не са длъжни .Не се оправдавам,а търся мнения.
danihaleva
Нов
Нов

Назад към Стартиране на собствен бизнес