Пътят на идеята | How Ideas Evolve - събитие

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Пътят на идеята | How Ideas Evolve - събитие

Мнениеот Гост » 21 Окт 2009, 15:02

ПЪТЯТ НА ИДЕЯТА | HOW IDEAS EVOLVE
23 октомври 2009, от 09:30 до 18 ч.

ИзображениеНа 23 октомври 2009 г. (петък), в Аулата на Алма Матер, Софийски университет „Св. Климент Охридски”, ще се проведе конференция и изложение на тема „Пътят на идеята” / „How Ideas Evolve”

Събитието се организира от фонда за рискови инвестиции NEVEQ, Българска Мрежа на Бизнес Ангелите, Майкрософт и живите лаборатории VirtSoi и Digital Spaces.

Целта на събитието е да представи пред студенти, изобретатели и предприемачи еволюцията на една бизнес идея - от възникването на концепцията, през планирането, технологичното осигуряване и финансирането до нейната пазарна реализация, комерсиализация и развитие.

Аудиторията ще може да се запознае с възможностите, които осигуряват организациите от националната екосистема в подкрепа на предприемачеството, собствения бизнес и технологичното развитие.

Говорители и модератори на сесиите ще бъдат представители на рисковия капитал, доказани предприемачи, инвеститори, бизнес ангели и специалисти в областта на иновациите и развойната дейност.

Аудиторията ще научи какви са ползите и стимулите за стартиране на собствен бизнес, ще се запознае с истинската историята на екип от млади предприемачи и техния бизнес ангел, ще открие възможностите за отворени иновации и практиките на фондовете за рискови инвестиции в България. В допълнение Майкрософт ще представи своите глобални инициатива в подкрепа на стартиращия ИКТ бизнес.

Конферентната част ще е съпъствана от изложение, в което чрез интерактивни дигитални технологии ще бъдат представени основните организации, свързани с бизнеса и иновациите.
Освен организаторите, там ще бъдат представени още фондация StartUp и членовете на двете живи лаборатории за иновации (StockPodium, Favit, MaYoMo, TriDe, EcoSpace, Центъра за трансфер на технологии към СУ и др).

Така посетителите ще научат за ключовите организации, на които могат да разчитат в жизнения цикъл на една идея - „Предприемачество”, „Финансиране" и „Технологии”.

Входът е свободен, като желаещите могат да се регистрират предварително на сайта http://www.digitalspaces.info/index-bg.html, където са представени и допълнителни детайли за събитието.

ПРОГРАМА:

9:30-10:00 Регистрация (на място)
10:00-10:10 Откриване и кратко представяне на събитието
водещ: Михаелена Дамянова, NEVEQ

10:10-10:50 Първа пленарна сесия: Start UP
водещ: Валентин Алексиев, Start UP

11:00-11:40 Втора пленарна сесия: BBAN
водещ: Антон Тодоров, BBAN

11:50-12:30 Трета пленарна сесия: How-to: Microsoft for Startups
водещ: Дончо Ангелов, Microsoft, България

14:00-15:00 Четвърта пленарна сесия: Живи Лаборатории
водещи:
Ставри Николов, Digital Spaces Living Lab
Румен Николов, VirtSOI LL

16:00-16:40 Пета пленарна сесия: NEVEQ
водещи: Константин Петров и Павел Езекиев, NEVEQ

17:30-18:00 Шеста финална пленарна сесия с панел от водещите на всички предишни пленарни сесии
водещ: Михаелена Дамянова, NEVEQ

18:00 Закриване
Гост
 


Назад към Стартиране на собствен бизнес

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гостаcron