Магазин за козметика - моля помогнете...

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Магазин за козметика - моля помогнете...

Мнениеот Spassov » 02 Ное 2009, 17:01

Здравейте!
Отдавна чета този свеж бизнес-форум, изпълнен с ентусиасти и смели хора на риска, наречен "бизнес в България". След години колебание, от няколко дни и аз се "зачислих" в тази група, в момента решавам за помещението кое точно да бъде. Решил съм да отварям магазин за козметика живот и здраве... Естествено, имам много въпроси. Относно статута на помещението, Договора за наем, мястото и човекопотока и др. подобни няма да ви занимавам. Направил съм и разчет на това колко ще струва наема, заедно със заплатите, осигуровките, оборудването, касовия апарат, рекламите и др. подобни. Искам обаче да попитам, след като целя помещението да е около 12-18 кв.м. и предлаганата козметика да е от нисък до среден клас /т.нар. "подаръчна"/ някой с опит може ли да ми каже колко ще ми излезне едно първоначално, минимално зареждане, фиримите-дистрибутори на Макс-фактор, Лореал, Нивеа, Стрейт и т.н. дали дават на консигнация по някоя витринка или? Т.е. интересува ме след като съм извадил документите и съм лъснал стилажите, колко би ми струвало зареждането им, по няколко боря от артикул, разбира се, да не изглеждат празни витрините? Някой колега може ли да ме насочи към примерен списък с продуктови гами, въобще няколко думи от хора с опит?

Благодаря за отделеното време и внимание!
Spassov
Нов
Нов

зареждане

Мнениеот nana » 06 Ное 2009, 21:30

Здравей! Приготви си към 6 - 7 хил. лв за първоначално зареждане! За рекламни витрини просто забрави. Пример - рекламна витрина Нивея - зареждаш от цялтата им продуктова гама по две или три продукта от вид. По - добре отначало зареди по - малко от всичко, докато видиш кое върви и кое не. Колкото по разнообразна стока имаш, толкова по - добре за теб.
nana
Нов
Нов

:)

Мнениеот Spassov » 18 Ное 2009, 11:37

Благодаря за отговора, предполагам го получавам от човек с опит в сферата?
Spassov
Нов
Нов

Назад към Стартиране на собствен бизнес