ВНОС НА БУТИКОВИ ОБЛЕКЛА

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

ВНОС НА БУТИКОВИ ОБЛЕКЛА

Мнениеот venydre » 19 Ное 2009, 10:12

Здравейте
Искам да започна собствен бизнес / внос на бутикови облекла/, но не съм запознат със законите в тази област. Как става вноса и естествено плащане на мито / не внасям от ЕС/, количествата не са мн големи. Искам да зареждам за начало няколко магазинчета, пък после кой знае?!? Дайте ми моля съвет, какви са законните процедури
Благодаря
venydre
Нов
Нов

Вичката

Мнениеот Vichkata » 19 Ное 2009, 22:51

Колега щом не внасяш от ЕС,значи трябва на първо време да провериш какви документи са ти необходими от страната,от която ще изнасяш,това значи,че ще правиш митница първо там,после ако имаш проходна страна през,която ще минаваш-ако е тя е в ЕС-това значи,че там си транзит т.е. там е лесно.После предполагам ще ти се наложи да правиш и митница тук-тоест намири си митническо бюро да ти каже за тука какво ще ти е необходимо....ами това е колега,което знам дано сам ти помогнал поне като за начало....и един съвет-Питане му е майката.Поздрави и успех,почнеш ли да знаеш,че ще стане лека-полека.
Vichkata
Нов
Нов

Мнениеот stepbol » 20 Яну 2010, 21:57

Най добре разбери кои фирми от твоя град карат карго .Доколкото разбирам ще внасяш от ТУРЦИЯ.Ако е от друга държава извън Европеиската общност то пак търси карго фирми.Защото ще е трудно да се оправиш по митниците.Ако имаш твои човек на митницата с рушвет минаваш.УСПЕХ.
stepbol
Нов
Нов

Назад към Стартиране на собствен бизнес