Здравейте. Имам идея да отворя магазин за продажба на алкохол, цигари и шоколадови изделия. Вече съм наясно с необходимите документи, изисквания и т.н, но нещо много важно в информацията ми липсва. Откъде е най-добре да се зарежда стоката? Ясно е, че в Метро има всичко, но предполагам, че има и други борси и доставчици, които може би предлагат някои стоки на по-добри цени? Също така не знам как стои въпросът с витрините на Кока Кола, за бира, щендерите за чипсове например - трябва ли да ги купувам или съответните фирми-производители ги отпускат без пари или на лизинг...? Искам да сложа и една кафе-машина, но също нямам представа какъв тип машина и откъде да я купя.
Ако някой вече има подобен магазин, ще съм много благодарна за малко информация от "кухнята"
П.П За да се издаде разрешително за продажба на тютюневи изделия магазинът вече трябва да е готов, като срокът за издаване на решение е 30 дни от датата на подаване на заявлението в общината. Това значи ли, че магазинът ще стои готов, но неработещ поне 1 месец?