Собствен бизнес

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Собствен бизнес

Мнениеот rento » 03 Дек 2009, 16:47

Здравейте

разполагам с около 8-9 хил.лв и се запитвам какъв бизнес мога да стартирам.Няма значение от естетвото на бизнеса трябват ми идеи.
Моля за вашите идей....Амбициозен съм и съм упорит.
rento
Нов
Нов

Мнениеот Ilijana » 03 Дек 2009, 17:55

Здравей, rento! Добре дошъл на форума! :)

Странно е да нямаш никакви предпочитания за вида на бизнеса, който искаш да започнеш. :roll: Не мислиш ли, че ако ще вършиш нещо, от което нищо не разбираш, то няма да можеш да развиваш бизнеса си (ако изобщо ще оцелееш). От нищо ли не разбираш? Имаш ли хоби, образование, интереси, познати в някаква област? От какво разбираш?

Иначе, парите не са много. Мисля, че в областта на услугите може да се започне с такъв финансов старт - там няма разходи за материали, складове, машини, няма нужда от много работници.
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Собствен бизнес

Мнениеот rento » 03 Дек 2009, 22:07

Ilijana написа:Здравей, rento! Добре дошъл на форума! :)

Странно е да нямаш никакви предпочитания за вида на бизнеса, който искаш да започнеш. :roll: Не мислиш ли, че ако ще вършиш нещо, от което нищо не разбираш, то няма да можеш да развиваш бизнеса си (ако изобщо ще оцелееш). От нищо ли не разбираш? Имаш ли хоби, образование, интереси, познати в някаква област? От какво разбираш?

Иначе, парите не са много. Мисля, че в областта на услугите може да се започне с такъв финансов старт - там няма разходи за материали, складове, машини, няма нужда от много работници.

Работя на автомивка и много си обичам работата.Повишиха ме като управител.Но нещата не са много стабилни в тази фирма.
Имам интерес към PC,хобито ми е да пиша стихове...Строителството изобщо не ми се отдава..
rento
Нов
Нов

Re: Собствен бизнес

Мнениеот Ilijana » 03 Дек 2009, 22:54

rento написа:Строителството изобщо не ми се отдава..

Дори и даискаш, не можеш да започнеш този бизнес с парите, с които разполагаш, ако нямаш съдружник или спонсор.

За да стесниш кръга на бизнесите, които биха те устроили, трябва да си отговориш на ред въпроси:

1. Какъв точно доход искаш да получаваш от бизнеса си? (Отхвърляш бизнесите, които не ти дават необходимия доход)

2. Сам ли искаш да работиш или да наемаш хора? (Отхвърляш не отговарящите на твоите условия бизнеси)

3. Какви успешни бизнеси има в твоя квартал/град? (Където има един успешен бизнес, може да вирее още един подобен)

4. Има ли кой да ти помага да стартираш - без пари или за малко пари? (Семейство, приятели)

5. Има ли нещо, което вършиш много добре или по-добре от хората в тази област, което можеш да превърнеш в собствен бизнес?

и т.н.

Няма кой да ти даде готова идея за твоя бизнес, трябва сам да си я откриеш. Както няма кой след това да ти даде силите да развиваш бизнеса си. :)
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот malcho » 03 Яну 2010, 01:04

Мислил ли си за франчайзинг. Там използваш идеите на другите. Дават ти ноу-хау и ти помагат да се развиваш.
malcho
Нов
Нов

Назад към Стартиране на собствен бизнес