как да отворя магазин за козметика

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

как да отворя магазин за козметика

Мнениеот neli-s » 16 Дек 2009, 04:50

Здравейте,
Имам огромна нужда от вашата помощ. Ужасно много искам да развия някакъв свой бизнес.Намерих изгодно помещение и според проучванията ми наоколо няма магазин за козметика. Но честно казано изобщо не съм на ясно с това. :( Може ли някой да ми каже какви са стъпките по които трябва да тръгна? Какво първо да направя, след като наема помещението?Какъв капитал трябва да имам за едно средно магазиче(за да се отвори,да се зареди и т.н), какви документи горе-долу се изискват и дали има добра печалба от това. Имам огромна нужда някой да ме ориентира първоначално и да ми каже за какво става въпрос. Ако някой може да ми помогне, моля да пише. Колкото повече мнения, толкова по-добре :)

Благодаря предварително:)
neli-s
Нов
Нов

Re: как да отворя магазин за козметика

Мнениеот Laker » 16 Дек 2009, 23:34

neli-s написа:Здравейте,
Имам огромна нужда от вашата помощ. Ужасно много искам да развия някакъв свой бизнес.Намерих изгодно помещение и според проучванията ми наоколо няма магазин за козметика. Но честно казано изобщо не съм на ясно с това. :( Може ли някой да ми каже какви са стъпките по които трябва да тръгна? Какво първо да направя, след като наема помещението?Какъв капитал трябва да имам за едно средно магазиче(за да се отвори,да се зареди и т.н), какви документи горе-долу се изискват и дали има добра печалба от това. Имам огромна нужда някой да ме ориентира първоначално и да ми каже за какво става въпрос. Ако някой може да ми помогне, моля да пише. Колкото повече мнения, толкова по-добре :)

Благодаря предварително:)

Здравей,

Моят първи съвет към теб е да не правиш избора за бъдещият си бизнес на база на факта, че наоколо няма магазини за козметика. Възможно е да има някъква демографска, социална или просто някъква причина и за този факт. Като например клиентите да предпочитат да пазаруват на определено място козметика и затова около теб да няма подобни магазини.

Можеш да отидеш пред магазина или някъде наоколо да си вземеш нещо топло за пиене и просто да поседиш определено време наблюдавайки потока хора пред обекта който ти е допаданл. Наблюдавай от коя страна на улицата се движат хората, какви са като възраст, пол, как са облечени, какви торбички носят. Ако имаш повече време остани по-дълго за да видиш дали тарфика се променя в различните часове на деня, а в събота и неделя?

Тези наблюдения ще ти помогнат да разбереш важни неща за бъдещите ти клиенти. А и може би ще ти дадът отговор на въпроса за типа стока или услуга която да им предложиш.

Стана доста дълго, за което се извинявам, но последният ми съвет е да помислиш, за това какво в действителност ти се занимава и предлага на пазара. Повярвай ми аз съм бизнес и кариерен коуч (треньор) от години и се убеждавам работейки с различни клиенти, че успешният бизнес е в голяма степен въпрос и на личните предпочитания и силни страни на личността ти.
Laker
Нов
Нов

Назад към Стартиране на собствен бизнес