Магазин за дрехи втора употреба

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Магазин за дрехи втора употреба

Мнениеот Маги » 24 Дек 2009, 12:26

Магазин за дрехи втора употреба 50-100 кв.м.колко приблизително прави оборот?Някой имат ли идея за това?
Маги
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот vasetokb » 24 Дек 2009, 20:56

Е зависи от мястото ... от дрехите от доста неща зависи.
vasetokb
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот RaIDeR » 24 Дек 2009, 23:37

Зависи мн както каза колегата ! От 100-до 4000 лв ;)
RaIDeR
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Маги » 25 Дек 2009, 11:45

RaIDeR написа:Зависи мн както каза колегата ! От 100-до 4000 лв ;)

То е ясно,че зависи от много неща,но ориентировъчно...Дадох пример с квадратурата на магазина,което предполага и колко стока ще има вътре.Бих искала да чуя отговар на работещи в тази сфера.До колкото знам вие отворихте точно такъв магазин,и аз мисля това да направя,но все още не съм решила:)
Маги
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Венцислав » 29 Дек 2009, 15:59

Още някои неща от които зависят печалбите: Реклама (на точните места в точното време) Доброто обслужване на клиентите, Промоции, Томболи, Изцяло фокусиране върху мотото "Доволен Клент" ,както и още и още други неща.
Аватар
Венцислав
Нов
Нов

Мнениеот Маги » 29 Дек 2009, 16:12

Венцислав написа:Още някои неща от които зависят печалбите: Реклама (на точните места в точното време) Доброто обслужване на клиентите, Промоции, Томболи, Изцяло фокусиране върху мотото "Доволен Клент" ,както и още и още други неща.

Това да речем сме го научили някак си...:)Въпроса ми бе друг...Добре,да речем,че имам стока за 8 000 лв в магазина,какъв оборот бих очаквала да имам(дневен),като изключим локация и всички фактори които влияят на продажбите?
Маги
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот RaIDeR » 29 Дек 2009, 20:46

Мила разбери няма как да изключваш разни неща ! Всичко е много относително най добра преценка би могла да направиш единственно ти ! Аз ще ти помогна с въпросите които трябва да си зададеш !
А именно имам ли амбиция желание упоритост кураж увереност , под наем ли или собственно , каква стока колко струва за колко ще я продавам , персонал , разрешителни , капитал , съдружници , реклама , търсеност ! За тези се сещам сега но има доста още ,направи си груба сметка , но това е възможно най дребния и евтин бизнес , така че не му мисли много няма кой знае какво да загубиш първоначялна стока струва 2000 лв ;) ако не върви ще я продадеш на цената на която си я зела ще загубиш само времето си !
Сега друго ясно е че колкото по малка инвестицията толкова по малки приходите та неочяквай с този вид бизнес да забогатееш !
И накрая един съвет хората може да нямат пари но не копуват от гаражчета пълни с парцали ;)
RaIDeR
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Маги » 30 Дек 2009, 10:09

RaIDeR написа:Мила разбери няма как да изключваш разни неща ! Всичко е много относително най добра преценка би могла да направиш единственно ти ! Аз ще ти помогна с въпросите които трябва да си зададеш !
А именно имам ли амбиция желание упоритост кураж увереност , под наем ли или собственно , каква стока колко струва за колко ще я продавам , персонал , разрешителни , капитал , съдружници , реклама , търсеност ! За тези се сещам сега но има доста още ,направи си груба сметка , но това е възможно най дребния и евтин бизнес , така че не му мисли много няма кой знае какво да загубиш първоначялна стока струва 2000 лв ;) ако не върви ще я продадеш на цената на която си я зела ще загубиш само времето си !
Сега друго ясно е че колкото по малка инвестицията толкова по малки приходите та неочяквай с този вид бизнес да забогатееш !
И накрая един съвет хората може да нямат пари но не копуват от гаражчета пълни с парцали ;)

Твоя магазин колко кв.м. е?
Маги
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Венцислав » 30 Дек 2009, 13:12

RaIDeR написа:Сега друго ясно е че колкото по малка инвестицията толкова по малки приходите та неочяквай с този вид бизнес да забогатееш !

Вариант е изграждане на фирмена идентичност, нещо с което да се различава от другите магазини, примерно (втора услуга - безплатна) нещо свръх идейно и в същото време просто. (зависещо от мястото, инвестицията и т.н) и след това изграждане на този магазин (марката) в няколко града. забогатяването тогава няма да е мисия невъзможност с този бизнес според мен, но и другите фактори са толкова много. Успех
Аватар
Венцислав
Нов
Нов

Мнениеот Маги » 30 Дек 2009, 13:47

Венцислав написа:
RaIDeR написа:Сега друго ясно е че колкото по малка инвестицията толкова по малки приходите та неочяквай с този вид бизнес да забогатееш !

Вариант е изграждане на фирмена идентичност, нещо с което да се различава от другите магазини, примерно (втора услуга - безплатна) нещо свръх идейно и в същото време просто. (зависещо от мястото, инвестицията и т.н) и след това изграждане на този магазин (марката) в няколко града. забогатяването тогава няма да е мисия невъзможност с този бизнес според мен, но и другите фактори са толкова много. Успех

Промоциите ясно водят до повишаване на оборота и привличане на клиенти,но има едно друго нещо-трябва да се поставим на мястото на купувача и да видим какво чувства той;)Например:защо дънки в голям магазин за втора,които са двойно по-скъпи аналогични на други от някой гараж,се продават,а тези в гаража висят с месеци?Ами отговора според мен е такъв:българина обича да рови и да изрови нещо което си мисли,че някой не го е забелязал или не е било по вкуса му...в смисъл колкото повече стока-толкова повече клиенти,без значение много от цената.Клиента може да си купи 1,2-3 неща но се чувства добре и спокоен,когато има избор за тях.Според мен успех ще има този,който има голям магазин със много стока.
Маги
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот RaIDeR » 30 Дек 2009, 17:34

Моя магазин е 50 кв но е по луксозно и от магазини продаващи маркови дрехи всичко е много семпло и чисто а и подредено влизат доста заможни хора и готини мацки цените са високи но пък няма навалици да се бутат :D има слаби месеци и силни зимата замира ама и мен ме хваща мързела :roll: търся си друго място откадето да зареждам тей като имам мн стока която дарявам мисля си даже да се преориентирам към олтлети ! Успех на теб ! С желание всичко се постига ;) това е моята тайна :)
RaIDeR
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Маги » 30 Дек 2009, 17:55

RaIDeR написа:Моя магазин е 50 кв но е по луксозно и от магазини продаващи маркови дрехи всичко е много семпло и чисто а и подредено влизат доста заможни хора и готини мацки цените са високи но пък няма навалици да се бутат :D има слаби месеци и силни зимата замира ама и мен ме хваща мързела :roll: търся си друго място откадето да зареждам тей като имам мн стока която дарявам мисля си даже да се преориентирам към олтлети ! Успех на теб ! С желание всичко се постига ;) това е моята тайна :)

Имал ли си дни с оборот от 400 лв примерно и нулеви дни?и примерно ми кажи някакви цени на дрехи,благодаря!
Маги
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Mar7 » 01 Яну 2012, 10:42

Маги написа:
RaIDeR написа:Зависи мн както каза колегата ! От 100-до 4000 лв ;)

То е ясно,че зависи от много неща,но ориентировъчно...Дадох пример с квадратурата на магазина,което предполага и колко стока ще има вътре.Бих искала да чуя отговар на работещи в тази сфера.До колкото знам вие отворихте точно такъв магазин,и аз мисля това да направя,но все още не съм решила:)

Това е все едно да питаш колко вдига един автомобил 2007 година или колко струва, колко халчи на 100 км..!?!

Всичко е строго относително в търговията особено в България и особено в градовете различни от София, Варна и Бургас !

Може да имате и стока за 100 000 лв., но като хората не ви знаят магазина, не са свикнали до пазаруват от там,не им харесва стоката или цената или продавачката или магазина или няма къде да паркират или нямат нужда от вашата стока или конкуренцията е по добре позиционирана и с по добра стока и цена и обслужване или хванете лош момент и много, много други.

И другия вариянт може да имате стока за 1000 лв. която да се разграбва буквално за часове и да трябва да зареждате по 2 и 3 пъти в седмицата.Виждал съм опашки сутрин пред такива магазини за дрехи втора употреба.И съм се чудел аджаба тия хора луди ли се в 7:30 сутрин студ,вятър ама те чакат по 20-30 човека да отвори магазина.Припомних си виденовата зима или по време на кумонизма как се чащаше за банани... !?!?

И колега райдер не си много прав че ще рискува едни 2000 лв за стока !

1.Фирма - 300-500 лв.
2.Касов апарат - 300-400 лв.
3.Счетоводител 50-100 лв (месечно)
4.Наем помещение 500-1000 лв. Месечно (ако не е твое, а ако е пак си го платил и трябва да се отделят пари за изплащане на заем или амортицазия и тн.)
5.Разрешителни (смяна на предназначение примерно,смяна партиди и тн)
6.СОТ 40-50 лв месечно
7.Стилажи,оборудване,освежаване,външна реклама 1000 до 5000 лв.
8.Осигуровки 126лв +4 лв (това е абсолютния минимум за 8 часа като собственик на фирма) а ако имаш и работници още
9.Стоката вече я бяхме споменали 2000лв.
10.Ток или Газ и др консумативи (зимата 500-600лв лятото 200-300лв.)

А сега предвиди 6 месеца минимум разработване (минимум ако до сега помещението не е било такъв тип магазин или не е на топ място с голям човеко поток или в ерия където хората не са свикнали да купуват такъв тип стока).
Mar7
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот RaIDeR » 03 Яну 2012, 10:03

Браво колега възкръсна тема от 2009 та година , тя колежката сигурно се е оправила вече ако е така нека сподели !
Инъче казах ,че рискува 2 бона за стока като приемем че има фирма или ще и е потребна дори и да не успее с този вид бизнес,че има собственно помещение или нод наем което ще ползва дори да не успее с този бизнес,и така загубата ти е само стока и време,ток и вода :)
И все пак вярно ,че риск винаги има няма как все пак който игае печели или губи 50на50%а този който не играе 100% няма вечоятност да спечели !
RaIDeR
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Маги » 23 Фев 2012, 18:57

RaIDeR написа:Браво колега възкръсна тема от 2009 та година , тя колежката сигурно се е оправила вече ако е така нека сподели !
Инъче казах ,че рискува 2 бона за стока като приемем че има фирма или ще и е потребна дори и да не успее с този вид бизнес,че има собственно помещение или нод наем което ще ползва дори да не успее с този бизнес,и така загубата ти е само стока и време,ток и вода :)
И все пак вярно ,че риск винаги има няма как все пак който игае печели или губи 50на50%а този който не играе 100% няма вечоятност да спечели !

Колежката ти отвори магазин и затвори и сега пак ще отваря.И пак със същото.Ти какво стана колега със твоя магазин,нещо беше казал,че няма работа и ли се бъркам?То аз отдавна не съм писала тук.
Маги
Баш кариериста
Баш кариериста

Следваща

Назад към Стартиране на собствен бизнес