Въпрос за Вендинг бизнес?

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Въпрос за Вендинг бизнес?

Мнениеот russonera » 15 Яну 2010, 20:16

Здравейте колеги.Имам един въпрос към по-запознатите във форума със вендинг бизнеса, пък и не само те - всеки може да вземе участие.

Разполагам с около 10 000 лева.Смятам да купя в началото 2 машини.Една машина върви във доказаните фирми (рециклирана) около 3500-4000.Остават 2000 лева за консумативи като за начало и непредвидени разходи.Значи за местата където да се поставят съм наясно как стоят нещата.
За разрешителните горе/долу знам че трябва да се изкарат разрешителни от ХЕЙ (не съм много запознат,ако някой запознат знае нека допълни)
Въпроса ми е какъв вид да е фирмата ЕТ,ООД,ЕООД?
Целта ми е началото да са две машини а след това да разрасна бизнеса с 10 и повече машини.
Нека хората който се занимават с вендинг бизнеса да кажат дали дали този бизнес е доходоносен (наясно съм че зависи от мястото, потдръжката и предлагането)?

Целта ми като цяло е да работя за себе си,дори и да е за по-малко.
Мерси на отзовалите се .Ако се сетя още нещо ще го допълня в темата.
russonera
Нов
Нов

Мнениеот vasetokb » 17 Яну 2010, 18:20

Здравей!
Аз преди 3 месеца купих първата си машина и я монтирах в даскалото.Регистрирах си едно ЕООД.Тези работи с ХЕИ нз как стават,но мисся да не се тормозя с тези неща.Значи най-важното е мястото ... после трябва да взимаш качествени консумативи,защото мнението на клиена е най-важно.Аз сега смятам да взимам още 1 машина и и търся място ... но вече тази ниша е доста заета много трудно се намира хубаво място.Трябва много да помислиш.Ако са за открито задължително си изготви каса,защото ги има много лапета ,които искат да направят мръсно.От скоро съм в тази сфера,но най-важното е мястото
Успех с начинанието :)
vasetokb
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот russonera » 17 Яну 2010, 18:53

Наясно съм с това колега.Мерси много все пак.
Значи можеш ли да кажеш горе/долу на какво място си поставил машината - в смисъл такъв колко кафета средно продаваш на ден,колко кафета например излизат от 1кг. Кафе ако не е фирмена тайна.

Другият въпрос ми е за това как е по-добре да се регистрира ЕТ или ЕООД и каква е разликата между тях и кое има по големи предимства пред другото?Говоря специално за този бизнес.

Благодаря за отговорите :)
russonera
Нов
Нов

Мнениеот vasetokb » 17 Яну 2010, 19:56

Така както знаеш (може би) тази година се закриват едноличните дружества ЕТ (поне аз така разбрах) и ще се налага пререгистрация - ЕООД,ООД ... според мен най-добре е ЕООД.От 1 килограм кафе на натройки да се пуска по 7 грама на кафе околко +140 кафета излизат.А вече си зависи от мястото ... кои пие кафе,чай,мляко ... винаги е различно.
vasetokb
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот russonera » 20 Яну 2010, 19:21

Здравейте отново!!! Някой може ли да каже някой вече доказани фирми във България?
russonera
Нов
Нов

Мнениеот vasetokb » 21 Яну 2010, 17:33

Имаш предвди на продажба на ведниг автомати и консумативи или на фирми,които просто имат машини и са ги монтирали на места.
vasetokb
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот russonera » 21 Яну 2010, 17:51

Имам в предвид на фирми които предлагат рециклирани машини и консумативи. :arrow:
russonera
Нов
Нов

Мнениеот vasetokb » 21 Яну 2010, 19:00

Загато,Вендинг - Център,Екра-Вендинг,Енко-Вендинг,Терикс,ЗР-Вендинг
Аз консумативите си ги взимам от Загато ...
П.П. Много внимавай с тези "рециклирани" автомати ... някои само просмукат прахта от автомата и го водят като рециклиран.Вземи някои ,които разбира и си огледай :)
vasetokb
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот russonera » 24 Яну 2010, 17:29

Разгледах сайтовете... а и във интернет съм чел че Екра вендинг са едни от най добрите.Благодаря на колега.

Искам само да попитам само още нещо...доволен ли си ти от печалбата (то е ясно че неможеш да се храниш само с това) но например... при вложени 200 лева на месец като консумативи колко изкарваш като цяло...с две думи колко ти се връзва печалбата на тези 200 лева...давам пример само . Благодаря отново!!!
russonera
Нов
Нов

Мнениеот vasetokb » 24 Яну 2010, 23:02

russonera написа:Разгледах сайтовете... а и във интернет съм чел че Екра вендинг са едни от най добрите.Благодаря на колега.

Искам само да попитам само още нещо...доволен ли си ти от печалбата (то е ясно че неможеш да се храниш само с това) но например... при вложени 200 лева на месец като консумативи колко изкарваш като цяло...с две думи колко ти се връзва печалбата на тези 200 лева...давам пример само . Благодаря отново!!!

Значи от тези 200 лв. в консумативи се правят над 400 лв. в пари.От всяка една напитка печалбата ти е над + 100 % :)
vasetokb
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот russonera » 29 Яну 2010, 10:16

Мерси отново колега за отговорите и се извинявам за неудобните въпроси :)
russonera
Нов
Нов

Мнениеот vasetokb » 29 Яну 2010, 17:14

russonera написа:Мерси отново колега за отговорите и се извинявам за неудобните въпроси :)

Ако имаш още въпроси кажи ...
Какво стана ... ще взимаш ли ?
vasetokb
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот russonera » 31 Яну 2010, 20:32

Ами отново ще пресметна дали има смисъл, а и трябва да изпадне едно хубаво място. Аз като за начало си мисля да е във някой шивашки цех в който да има поне 100 работещи или предприятие...още съм в процес на мислене.Но и да стане нещо ще е след Май-Юни.Смятам като за начало да взема 2 машини - ако намеря места разбира се :)
russonera
Нов
Нов

Мнениеот vasetokb » 01 Фев 2010, 17:12

Не искам да те секвам ,но предприятията с над 100 са "налазяни" отдавна.Аз от месец търся място за 2-ра машина и почти на всякаде е заето :S
vasetokb
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот SIGvending » 01 Фев 2010, 23:42

Здравейте е vasetokb ти като си регистрира ЕООД каво плащаш на месец за тая машина освен в даскалото и за консумативи,счетоводител имаш ли по ДДС ли си как отчиташ оборота и др.Аз също мисля да си правя фирма ама още има доста нещта който да си изяснявам преди да го направя.
Благодаря предварително
SIGvending
Нов
Нов

Следваща

Назад към Стартиране на собствен бизнес