Въпрос за Вендинг бизнес?

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Мнениеот vasetokb » 02 Фев 2010, 07:11

SIGvending написа:Здравейте е vasetokb ти като си регистрира ЕООД каво плащаш на месец за тая машина освен в даскалото и за консумативи,счетоводител имаш ли по ДДС ли си как отчиташ оборота и др.Аз също мисля да си правя фирма ама още има доста нещта който да си изяснявам преди да го направя.
Благодаря предварително

Ами говори точно с една позната работи в даначното точно по въпроса с отчитането.Каза да не се притеснявам колкото повече шим вдигат толкова не се проверяват.Реално погледната как ще засечеш с автомата ?
Все пак може да излъжеш ...аз съм с ЕООД ,майка ми е счетоводител и тя ще ми прави всичко.До няколко месеца ще търся вариянт за отчитането ,защото пред НАП трябва да представя някакви документи.
vasetokb
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот SIGvending » 02 Фев 2010, 12:45

ами машинатати регистрирана ли е на фирмата или си е само на твое име то и фирмата предполагам е на твое име де
SIGvending
Нов
Нов

Мнениеот SIGvending » 02 Фев 2010, 12:51

а за консуматижите вземаш ли фактура за да си ги отчетеш като разход
SIGvending
Нов
Нов

Мнениеот vasetokb » 02 Фев 2010, 14:56

Нашината само стокова разписка имам ... не е към фирмата ,но това не ми пречи.Когато взимам консумативи ми дават разписки ... после те се прилагат при осчетоводяването.Аз уча щетоводство и икономика и все още не съм много на ти с тези работи ,но чета и ще видя когато настъпи времето какви данни ще предам пред НАП :)
vasetokb
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот vasil29 » 13 Фев 2010, 19:31

Само със стокови разписки няма да стане, ако искаш да отчиташ в последствие разходи - задължително фактура с касов бон/при плащане в брой/
Относно приходите доколкото съм запознат май имат свобода сами да декларират дохода - събраните монети в машината.
vasil29
Нов
Нов

Мнениеот russonera » 14 Фев 2010, 19:27

Задължително ли е да имам счетоводител?

И как става това със отчитането има ли си както във магазините.Виждал съм май беше Касова книга или нещо от сорта.

Аз си го обясмявам така...например днес направиш 50 лева и накрая на деня ги чукаш на апарата и ги записваш....така ли е или се бъркам....ако някой може,нека го обясни по-подробно :)
russonera
Нов
Нов

Мнениеот Krasio84 » 04 Юли 2011, 15:16

Интересна тема, но скоро никой не е писал. Кажете как стоят нещата с документите ? ХЕИ, данъчни, колко излиза да си регистрираш ЕООД и какви са разходите след това ?
Krasio84
Нов
Нов

Продавам кафе-автомат Zanussi spazio с уредено място!

Мнениеот Stefan Andreev » 21 Юли 2011, 10:46

Машината е много запазена! 16 вида напитки има.Също така я давам с самото място където работи!

Тя се намира в центъра точно зад ЦУМ (Община Триадица) в офис сграда. Прави около 100лв. на седмица!Наема е 50 лв. Има и охрана в сградата където работи. Продавам я защото заминавам за чужбина! При желние за оглед или въпроси,моля обаждайте се на: 0887-547-158

1900 lv.

гр.София
Stefan Andreev
Нов
Нов

Мнениеот Гост » 08 Ное 2011, 17:57

Здравейте,да ви питам има ли някой който има електромер на машината си,колко струва от къде се купува и кой го слага,пуска ли се молба във EVN и колко време се чака да ти го монтират.Как се справяте с крадците.Как се процедира със собственика на мястото където ще стои машината-Сключва ли се договор и пред нотариус ли се прави договора,колко пари върви наема и как стоят нещата с държавната собственост.
Гост

Re: Въпрос за Вендинг бизнес?

Мнениеот iva1234567890 » 27 Яну 2017, 22:13

Moje li da popitam kak se namira mesto v Sofia- smisul ima li sait ili neshto podobno v kudeto mojesh da vidish za svobodni mesta. Sushto tako moje li da se oburnesh kum obsthinata i da gi pitash tyah?
Blagodarya.
iva1234567890
Нов
Нов

Предишна

Назад към Стартиране на собствен бизнес