Въпрос за денонощен магазин?

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Въпрос за денонощен магазин?

Мнениеот russonera » 21 Яну 2010, 19:31

Здравейте!!!

Замислил съм една идея, но искам да се допитам до вас дали е добра.
Като за начало живея в малко градче около 5000 души и мисля за този бизнес? Във него смятам да се продава цигари,алкохол,ядки няколко вида,сладки изделия (шоколади,вафли и т.н.), чипсове,безалкохолни напитки и сокове,дъвки за още не се сещам.
Магазинчето ще е денонощно и ще е в центъра на градчето и пред него ще минава важен път.

Според вас може ли да се разработи този бизнес?
russonera
Нов
Нов

Re: Въпрос за денонощен магазин?

Мнениеот ivayllo » 23 Яну 2010, 16:36

russonera написа:Здравейте!!!

Замислил съм една идея, но искам да се допитам до вас дали е добра.
Като за начало живея в малко градче около 5000 души и мисля за този бизнес? Във него смятам да се продава цигари,алкохол,ядки няколко вида,сладки изделия (шоколади,вафли и т.н.), чипсове,безалкохолни напитки и сокове,дъвки за още не се сещам.
Магазинчето ще е денонощно и ще е в центъра на градчето и пред него ще минава важен път.

Според вас може ли да се разработи този бизнес?

С малко повече кураж , късмет и воля ще сполучиш ;)
Аватар
ivayllo
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот berov » 04 Фев 2010, 15:32

Стига да си готова да понесеш първоначалните загуби ... и помисли дали е удобно мястото за паркиране (респ. спиране за кратко), как ще оформиш външния вид на магазина, разположението на продуктите отвътре, работното време, с кои дистрибутори ще работиш, атмосферата на магазина (музика, осветление, цветове), облекло на продавача/ите, търговската надценка на стоките, бързина и начин на обслужването. Съображения: дори и да не продаваш по-много от една определена стока, трябва да я имаш в голямо количество ... празните рафтове отблъскват. Също така трябва да договаряш с доставчиците да си гледат стоката и да ти я сменят, когато срокът й изтече; Стелажите на доставчиците често са под всякаква критика или 4 различни по цвят и височина един до друг изглеждат отвратително. Договори се с фирма, която да ти сглоби предварително регалите в магазина; Съобрази се със средната височина на клиентит (смешно звучи, нали) - излагай най-слабите продукти на нивото на очите им (170 см.) и най-вървежните отгоре и отдолу; Поинтересувай се кои са стоките от първа необходимост, тези с осъзната и неосъзната нужда при закупуването им; Таргетирай пазара (сегментиране), така ще знаеш кои стоки да взимаш от доставчиците и кои не.

Планирай всичко! Запиши си всяка бъдеща стъпка. Най-важното - винаги тръгвай от гледната точка на клиента (отзад напред). Запознай се с 2-те основни правила на маркетинга:
т. 1: Клиента ВИНАГИ е прав!
т. 2: Ако клиента не е прав погледни т. 1!
Аватар
berov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот russonera » 04 Фев 2010, 17:35

"Стига да си готова да понесеш първоначалните загуби "

Аз съм мъж колега.

Благодаря за полезните съвети,ще ги имам в предвид.
Значи в магазина е планувано да се продават не всякакви видове стоки...(вижда се във пъвият пост)...главно алкохол,цигари,сладкарски изделия като:шоколади,вафли и бонбони да речем,безалкохолни напитки,минерална вода, натурални сокове,чипсове,дъвки,ядки да речем около 10 вида и да речем че пред или във него смятам да сложа една кафемашина.
russonera
Нов
Нов

Мнениеот berov » 04 Фев 2010, 23:46

Извини ме за грешката ...
Аватар
berov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Назад към Стартиране на собствен бизнес