Страница 1 от 1

Моля за съвет - онлайн магазин.

МнениеПубликувано: 31 Яну 2010, 04:06
от ngised
Здравейте.
Разработвам онлайн магазин за алкохол, но тъй като това ще е първият ми опит за въртене на търговия има няккои неща, които все още не са ми ясни. Първото и най - важното на този етап е - Имам ли нужда от лиценз, за да продавам алкохолни напитки в цялата страна онлайн? 2. - Имам ли нужда от търговски обект след като търговията ще се върти само и единствено онлайн? За сега това са двата въпроса, които ме притесняват и се надявам да намеря отговор тук :)

Благодаря предварително!

МнениеПубликувано: 04 Фев 2010, 14:58
от berov
Тъй като идеята ти е нещо ново, едва ли ще трябва лиценз ... поне не в началото. Добре е да имаш фирма, била тя и ЕТ. За търговски обект - няма смисъл да правиш. Интересно ми е, на каква цена ще взимаш и предлагаш алкохола? Има ли смисъл и няма ли да излезе скъп, плюс доставка с приблизителна стойност 7 лв.? Има ли смисъл да чакам от 2-4 дни за доставката му, ако спестявам 5 лв. за една бутилка Чивас Регал (примерно)? Обясни идеята си.

МнениеПубликувано: 08 Фев 2010, 02:38
от ngised
Като цяло идеята не е толкова нова, защото такива магазини вече има, но са малко. Принципно никой не би чакал ден - два - четири за доставка на бутилка алкохол, за да спести 5-6 лева, идеята е да се продава по на едро с доста промоции и отстъпки. Магазина ще предлага услугите си на територията на цялата страна със съответната цена за доставка, но в две - три области ще има и абсолютно безплатна доставка при по - голяма поръчка и т.н. Като цяло идеята сме я измислили и магазина е пред пускане, просто не бях наясно с това дали трябва да плащам лиценз. Иначе ако ще си правя рожденния ден и искам да купя 4-5 бутилки качествен алкохол, винаги бих предпочел да ги взема от подобен магазин ако знам, че в супер маркет-а ще ми излезе с 20 - 30 лева повече (ако са 4-5 разбира се не 1:)), а и в този сняг ще ми ги донесат директно удома без да мърдам :) 8)

МнениеПубликувано: 10 Фев 2010, 00:37
от Kamenov Group
Здрасти, имам магазин, в който се продава и алкохол. Много малко са (да не кажа почти няма) такива, които взимат само алкохол. Така, че ти препоръчвам да си помислиш още веднъж към кого ти е ориентиран интернет магазина и какво предлагаш в него. Едва ли някое хакерче ще си поръча каса бира :lol: . Разучи скъпите вина, които се търсят от даден регион например и предлагай само такива. Също така се ориентирай към фирмени клиенти. На мен ми е все едно дали алкохола ще ми го носи в магазина Еконт или някой доставчик, интересува ме цената. Но за вкъщи никога няма да си поръчам алкохол по интернет (аз и не пия :lol: ) освен ако не е нещо специално.
Поне плюса ти е, че не плащаш наеми за търговски площи и не минават проверки.


п.п. От Варна съм и очаквам твоите оферти на Л.С.