Заведение???

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Заведение???

Мнениеот russonera » 27 Мар 2010, 16:44

Здравейте колеги.
Имам няколко въпроса към вас.Какви документи трябва да изкарам за да работи както трябва заведението.Става въпрос за младешко кафе с около 40-50 места.Заведението е обзаведено много добре....по всякакви стандарти в кухнята е добре.
Града в който живея е 5000 души.Въпросното заведение не е в центъра а в най-големия му квартал...наблизо има училище.
Цената която му се иска е 100 000 лева.Според вас заслужава ли си и парите могат ли да се избият.
russonera
Нов
Нов

Мнениеот zigyyy » 28 Мар 2010, 14:14

за град 5000 души ,колко хора ще влизат на ден и съответно по колко лева ще харчат ? първо на този въпрос си отговори и после мисли,а пък казваш ,че и не в центъра . . . помисли добре .
успех
zigyyy
Нов
Нов

Мнениеот russonera » 28 Мар 2010, 19:16

Здравейте отново колеги.
Искам да попитам вече занимавашите се с този бизнес колко начален капитал ще ми трябва за да заредя заведението.Говоря като цяло алкохол,безалкохолни напитки,сокове,ядки,кафе и т.н, а също така и какви позволителни трябва да изкарам.
russonera
Нов
Нов

Мнениеот Rado_82 » 29 Мар 2010, 20:38

Като се замисля, това са основни въпроси. "Аха" да ги нарека глупави, защото толкова заведения има вече отворени и работещи, и пак от време на време се задават ей такива въпроси.

Не се е разтърсил човека?
Или и да се разтърси, надали днес ще намери информацията, която му е необходима?

А не изглежда отговорите да биха били нещо сложни..

Възможно ли е да се направи, уважаеми администратори и модератори на karierist.com, наръчник за отваряне на магазин, заведение, автомивка - където на едно място е събрана цялата проста, но изглежда неявна информация за това?

russonera, не разбрах точно дали това заведение е направено готово и е работило, и ти го продават цялото за 100 000 лв?
Аз нямам заведение, също и с неща като разрешителни съм достатъчно скаран, но за зареждането мога да предположа, че в сравнение с тези 100 000 лв не бива да се притесняваш въобще. За едно обикновено малко магазинче 5 до 10 000 лв са си направо чудесно, а за заведение доколкото мога да си представя - стоките купуваш достатъчно евтино за да ги продадеш накрая с една голяма надценка. Нещо като - оборота в заведение не е толкова на стока, колкото на клиенти. Наеми, заплати.. тези неща непрестанно дърпат назад.
Rado_82
Активен кариерист
Активен кариерист

Мнениеот russonera » 01 Апр 2010, 20:51

Ами това заведение работеше до преди година.Вътре е много уютно.Въпроса е че не е в центъра на града,пък и градчето си е малко.Въпроса е да привлечеш с промоцийки и т.н.
russonera
Нов
Нов

Назад към Стартиране на собствен бизнес