Моля помогнете,имащите магазин за дрехи втора употреба!

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Моля помогнете,имащите магазин за дрехи втора употреба!

Мнениеот Маги » 06 Апр 2010, 06:55

Моля за помощ тези които са отворили магазин за дрехи втора употреба!
Разбрах случайно,че имало някакво ново изискване към помещението-да се регистрира в хеи с молба дали е годно за тази дейност.Не е ли достатъчно,че самото помещение има статут на магазин за промишлени стоки?Задължително ли е да се подава такава молба в хеи?
Аз се обадих в хеи и по телефона ми казаха за да открия този вид дейност не е нужно нищо особено,освен да има сертификат за дезинфекция и да не се продават забранените артикули(детско под 1 г,бельо и т.н.).
Възможно ли е по телефона да са се отнесли нехайно към въпроса ми?
Маги
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот nedka27 » 06 Апр 2010, 07:44

Здравей, аз съм сигурна, че се изисква разрешение от хеи и то издадено на твоята фирма.Моя приятелка имаше такъв магазин, освен това задължително трябва да имаш сертификат за дрехите.Това е, дано съм помогнала.
nedka27
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот RaIDeR » 08 Апр 2010, 18:11

Трябва всичко да ти е готово действащо , да имаш касов апарат , фирма , момещение със стат магазин , да си вземеш стока да изискаш от дистрибутора ти сертификат за дезинфекция ! Една седмица след започване на дейността трябва да идеш не в хеи а в риокоз там ще ти изискат док за касовия ,сертификат , док за наем или акт 16 , данни на фирмата лични днанни . Те ти издават разрешително за тази дейност и подлежиш на проверка от риокоз ;) не е сложно
RaIDeR
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Назад към Стартиране на собствен бизнес