Страница 1 от 1

Моля помогнете,имащите магазин за дрехи втора употреба!

МнениеПубликувано: 06 Апр 2010, 06:55
от Маги
Моля за помощ тези които са отворили магазин за дрехи втора употреба!
Разбрах случайно,че имало някакво ново изискване към помещението-да се регистрира в хеи с молба дали е годно за тази дейност.Не е ли достатъчно,че самото помещение има статут на магазин за промишлени стоки?Задължително ли е да се подава такава молба в хеи?
Аз се обадих в хеи и по телефона ми казаха за да открия този вид дейност не е нужно нищо особено,освен да има сертификат за дезинфекция и да не се продават забранените артикули(детско под 1 г,бельо и т.н.).
Възможно ли е по телефона да са се отнесли нехайно към въпроса ми?

МнениеПубликувано: 06 Апр 2010, 07:44
от nedka27
Здравей, аз съм сигурна, че се изисква разрешение от хеи и то издадено на твоята фирма.Моя приятелка имаше такъв магазин, освен това задължително трябва да имаш сертификат за дрехите.Това е, дано съм помогнала.

МнениеПубликувано: 08 Апр 2010, 18:11
от RaIDeR
Трябва всичко да ти е готово действащо , да имаш касов апарат , фирма , момещение със стат магазин , да си вземеш стока да изискаш от дистрибутора ти сертификат за дезинфекция ! Една седмица след започване на дейността трябва да идеш не в хеи а в риокоз там ще ти изискат док за касовия ,сертификат , док за наем или акт 16 , данни на фирмата лични днанни . Те ти издават разрешително за тази дейност и подлежиш на проверка от риокоз ;) не е сложно