от Kamenov Group » 22 Юни 2010, 00:01
Имам чувството, че разполагаш с някакви пари и искаш да ги вложиш в нещо, с което да се занимаваш колкото да не си седиш в къщи.
За магазин за алкохол и цигари ти трябва лиценз само за цигарите, който се вади в митницата. Намира се до транспортна болница, само че се приготви с три-четири наема, защото толкова месеца ще минат докато започнеш с цигарите. А от тях се печели "сташно много" около 4лв на стек. Алкохола е по-печеливш стига да си събираш амбалажа (за бирата говоря)
По моите наблюдения, които имам средната стойност на покупките в такъв магазин е 1,80-2,00лв. затова много добре помисли къде ще се намира магазина и колко народ ще обслужиш
За автокъща има малко специфики. Ако не се намира на пътя за летището, просто забрави да направиш нещо. Едно, че има спад в търсенето на коли и малкото хора, които са решили да си купуват кола отиват първо там, прекарват цял ден в гледане и като им писне купуват най-малкия боклук.
Другото, което е, от къде ще вкараш колите, с какво, и кой ще ти ги търси в чужбина и ще ги праща тук. Повечето търговци купуват колите на група. Т.е. гледат 10-тина автомобила паркирани на плац и започва пазарлъка за тях общо. На лошите бройки се правят тук нужните интервенции и така се продават. Така, че ти трябват хора и за това-тенекиджии, тапицери и такива, които да ти коригират километражите.
Занимавал съм се и с внос на коли и с хранителни стоки. Най-важното е местонахождението. Всичко друго си идва с течение на работата.
Ако има с какво да помогна-с удоволствие