Трябва ли ми лиценз за автокъща или за магазан за цигари и..

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Трябва ли ми лиценз за автокъща или за магазан за цигари и..

Мнениеот argira » 18 Юни 2010, 18:29

Имам няколко идеи да стартирам малък бизнес...но имам въпроси и търся компетентни отговори,за да се ориентирам. Искам да знам,какви документи и от къде да ги набавя - за магазинче за цигари,акохол и пакетирани стоки или за автокъща,защото имам такъв празен терен.
Чувала съм,че трябват някакви лицензи...но къде се уреждат и заплащат,никой не ми казва. Това са ми въпросите.Ще съм Ви благодарна,ако някой ми даде точна информация...
argira
Нов
Нов

Re: Трябва ли ми лиценз за автокъща или за магазан за цигари

Мнениеот ivayllo » 19 Юни 2010, 08:28

argira написа:Имам няколко идеи да стартирам малък бизнес...но имам въпроси и търся компетентни отговори,за да се ориентирам. Искам да знам,какви документи и от къде да ги набавя - за магазинче за цигари,акохол и пакетирани стоки или за автокъща,защото имам такъв празен терен.
Чувала съм,че трябват някакви лицензи...но къде се уреждат и заплащат,никой не ми казва. Това са ми въпросите.Ще съм Ви благодарна,ако някой ми даде точна информация...

до колкото знам , за автокъща лиценз не ти трябва , регваш фирма и си ти
Аватар
ivayllo
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Kamenov Group » 22 Юни 2010, 00:01

Имам чувството, че разполагаш с някакви пари и искаш да ги вложиш в нещо, с което да се занимаваш колкото да не си седиш в къщи.

За магазин за алкохол и цигари ти трябва лиценз само за цигарите, който се вади в митницата. Намира се до транспортна болница, само че се приготви с три-четири наема, защото толкова месеца ще минат докато започнеш с цигарите. А от тях се печели "сташно много" около 4лв на стек. Алкохола е по-печеливш стига да си събираш амбалажа (за бирата говоря)
По моите наблюдения, които имам средната стойност на покупките в такъв магазин е 1,80-2,00лв. затова много добре помисли къде ще се намира магазина и колко народ ще обслужиш

За автокъща има малко специфики. Ако не се намира на пътя за летището, просто забрави да направиш нещо. Едно, че има спад в търсенето на коли и малкото хора, които са решили да си купуват кола отиват първо там, прекарват цял ден в гледане и като им писне купуват най-малкия боклук.
Другото, което е, от къде ще вкараш колите, с какво, и кой ще ти ги търси в чужбина и ще ги праща тук. Повечето търговци купуват колите на група. Т.е. гледат 10-тина автомобила паркирани на плац и започва пазарлъка за тях общо. На лошите бройки се правят тук нужните интервенции и така се продават. Така, че ти трябват хора и за това-тенекиджии, тапицери и такива, които да ти коригират километражите.

Занимавал съм се и с внос на коли и с хранителни стоки. Най-важното е местонахождението. Всичко друго си идва с течение на работата.
Ако има с какво да помогна-с удоволствие
Kamenov Group
Нов
Нов

Мнениеот nedka27 » 22 Юни 2010, 07:43

Защо не опиташ с велосипеди нови и втора употреба.Може да добавиш и мотопеди.Май пазарната ниша тук е по-добра.Както казва колегата, обаче по-горе зависи къде е мястото на терена.

Желая ти успех!
nedka27
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот argira » 25 Юни 2010, 22:57

Благодаря за информацията.Помогнахте ми да се ориентирам.Ако се сетите още нещо - пишете!
argira
Нов
Нов

Назад към Стартиране на собствен бизнес