Страница 1 от 1

Магазинче за цветя

МнениеПубликувано: 22 Юни 2010, 13:45
от marisol488
От няколко месеца обмислям да започна собствен бизнес - магазинче за цветя. Прочетох доста неща, имам и доста трудов стаж като наемен работник в офис.Оценявам рисковете - за това обмислям да не напускам работата си, а да започна като сложа продавачка и вечер да оставам аз, също и в събота и неделя да работя сама.За цветята трябват малко средства за инвестиция, но има повече загуба / особено рязан цвят/.Обичам цветята, но никога не съм се занимавала с аранжировка и ще ми е трудно да избера работничка за магазина. Ще плащам и наем. Опасявам се дали ще мога да покрия разходите за наем, осигуровки, заплата на работник и още непредвидени разходи.Ще остане ли нещо за мен - не е ясно.Ако има хора с опит тази насока моля за съвети - винаги има какво да се научи.Уважавам чуждото мнение. Благодаря.

МнениеПубликувано: 23 Юни 2010, 07:27
от nedka27
Разположението на магазазинчето има огромно значение.Ако например е до ритуална зала, определено ще бъде оборотно.Също толкова голямо значение има аранжировката.В нашият град има малко магазинче, което продава сувенири и подаръци.Цените са им доста високи, но опаковките, които изработват и аранжимента им е уникален.Така на всеки, който му трябва подарък първо отива при тях, а дори отиват и само за опаковка.Според мен би могла да добавиш към асортимента от цветя и такива малки сувенири.Те допълват букета.
Желая ти успех!

МнениеПубликувано: 24 Юни 2010, 12:57
от marisol488
Благодаря за съветите, добра идея...А има ли някои представа колко време ще ми трябва за да усетя, че съм на прав път...Опасявам се да не дълбая по дъното дълго време....

МнениеПубликувано: 13 Окт 2010, 22:07
от boba75
А разбра ли цветята от къде ще си ги доставяш?

магазинче за цветя

МнениеПубликувано: 14 Окт 2010, 16:04
от marisol488
Ами цветята от пазара Дим.Петков.Вероятно има и други места, моля да ме насочите както за рязан цвят, така и за саксии....Благодаря.

ферми за цветя в Пловдив

МнениеПубликувано: 14 Окт 2010, 21:15
от boba75
Някакви оранжерии в Пловдив да знаете където да се закупуват рози, гербери и др. цветя?

МнениеПубликувано: 11 Яну 2011, 17:33
от Cypermethrin
виж фирма Плантава кво могат да ти предложат откъм саксийни...

МнениеПубликувано: 21 Мар 2011, 16:43
от Vladibuddy
Здравей, какво стана с магазина? Отворили го? Потръгна ли? Сподели малко информация с нас! Благодаря ти!