Към кого да се обърна?

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Към кого да се обърна?

Мнениеот Гост » 28 Юни 2010, 10:38

В последно време в главата ми се въртят какви ли не идеи за бизнес и за изкарване на доход. Проблема е че може би както по-голямата час от хората в България нямам възможост за големи начални разходи.
Последната идея която ми хрумна е да проектирам детски стоки. Имам няколко идеи и по това което гледх в интернет не намерих подобни стоки да се предлагат. Въпросите ми са някой знае ли къде мога да проверя освен в интернет дали идеите ми са уникални и към кои фирми мога да се обърна с готов проект, като проекта ще е само на хартия и с примерен макет? Някой знае ли каква е процедурата, за да не ме изпързалят и някой да си присвои идеите ми? Също така се интересувам от мнения има ли перспектива тази моя идея и възможно ли е да се осъществи.
Благодаря предварително!
Гост
 


Re:

Мнениеот moskvich » 28 Юни 2010, 13:05

Мисли за някакъв "умален вариант" на твоята идея, така че със същия бизнес замисъл да можеш да направиш прототип, който не изисква голям капитал, за да бъде създаден; лесно разбираем е; и да може бързо, лесно и евтино да се изпробва от потенциални купувачи.

Не се страхувай, че някой ще си присвои идеите ти, адски трудно е да пласираш идея. Изгледай това: http://mirrors.unixsol.org/startup2007/ ... mpanii.avi

Питаш къде да провериш дали идеите ти са уникални - в интернет ако не пише за нещо подобно, значи може наистина да е уникално... или да не си улучила ключовата дума :) Щом това, което имаш като идея не е станало масова стока, тогава или идеята ти е грешна, или идеята ти е страхотна, или идеята е твърде зелена и има нужда от много труд, докато се превърне в зрял продукт. Всъщност какво значение има дали е уникална - успехът на една идея зависи много повече от това да имаш психическата устойчивост и упорство да свършиш докрай работата по осъществвяването й, отколкото от самата идея. Дори да се озовеш на жестоко конкурентен пазар, щом отсега ти идват много идеи, все ще измислиш някакво уникално конкурентно предимство.
moskvich
Активен кариерист
Активен кариерист
 
Мнения: 29
Регистриран на: 16 Мар 2009, 12:08

Мнениеот Гост » 28 Юни 2010, 17:23

Благодаря за клипчето и за мнението по въпроса ми.
Гост
 


Назад към Стартиране на собствен бизнес

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 гостаcron