Здравейте на всички.
Моля ви за съвет или някаква идея, ако имате желание да споделите. Касае се до следното - искам да започна свой бизнес.
Обмислих добре какво умея да правя добре. На 22 години съм, студентка вече в четвърти курс по културна антропология. Работя от 18 годишна и по стечение на обстоятелствата всичките ми дейности са свързани с много хора, в динамична среда. Всичките ми работодатели са били много доволни от качествата и уменията ми, но тъй като работата винаги е била временна ( заради образованието ми ) не успявам да извоювам позиции и да получа заплатата, която ме удовлетворява. Замислих се как за един ден правя оборот от над 20 000 лв, но за други хора. Смятам, че имам потенциала да се справя със собствена дейност и вярвам в способностите си, без да се изхвърлям и самонадценявам. В моментната си работа ( обадиха ми се, за да ме помолят това лято отново да работя в тяхната фирма като офис мениджър останали доволни от миналогодишната ми дейност ) правя резервации за хотели, работя с частни клиенти и тур оператори.
Проблемите са, че нямам никакъв начален капитал.
Не зная каква ниша има на пазара, какво се търси или продава.
Нямам познания и образование в сферата на финансите, мениджмънтът и рекламата.
Умея да пиша - от години пиша и съм печелила няколко награди.
Използвам въображението си и често творя различни неща с ръцете си. Сестра ми е завършила арт мениджмънт а и имам роднини, които биха могли да ме консултират правно. Хората ме харесват, защото се отнасям любезно и внимателно с тях, подробно обяснявам продаваният или предлагат от мен продукт и опитвам да извоювам за тях най-ниската цена. За това се ориентирам в нещо свързано със продажби, култура и изкуство.
Искам да работя по специалността си, но там възможностите са ограничени и предимно в сферата на не правителствените организации и финансирането на проекти.
Не зная от къде да започна и какво да направя. Замислям се за сватбена агенция, тур оператор и екскурзовод, но наистина не мисля, че в този момент имам необходимите познания и идеи. Някой би ли споделил моля.
Хубав ден
С.