от Natalia Stoyneva » 08 Юли 2010, 14:44
Здравейте, много се радвам, че открих този полезен форум. Та да си дойдем на думата. От почти 4 години съм в майчинство (родих две деца едно след друго) и вече наближава времето, когато ще се наложи да започна работа. Завършила съм психология, а по време на следването работих като сервитъорка, барманка, продавачка-общо 5 години. Дълго се чудих какво ми е призванието и мисля, че най-накрая го открих. През годините,в които си седя вкъщи с децата установих, че готвенето ми доставя голямо удоволствие, постоянно разглеждам готварски форуми, списания, тв предавания, изпробвам нови рецепти, готвя за приятели, които много харесват ястията ми. Та решихме със съпруга ми да отворим ресторантче. Първоначалната ни идея беше да бъде с детски кът, но от това което събирам като инфо, излиза, че ще се забавим много с преустройството на помещението. Затова решихме детският кът да го направим на една от терасите през пролетта. Намерили сме помещение, по проект е за заведение с кухня, но като отидох на оглед, кухнята е с доста миниатюрни размери, та сега се чудя какъв тип заведение ще ми позволят от РИОКОЗ. Другото, което ми е неизвестно е, че в близост до заведението има училище. Пак ли РИОКОЗ трябва да реши дали може да се продава алкохол в заведението? Другото, за което ще имам нужда от помощ е изготвяне на бизнес план. Тъй като капиталът ни не е особено голям(40000 лв.) трябва добре да си направим сметките. Името на ресторанта също ме затруднява. Ако някъде е публикуван систематизиран набор от документи, които ще ми бъдат необходими от регистрация на фирма до откриването на ресторанта, моля, насочете ме, не че няма да рабера в последствие, но човек трябва да е информиран преди да предприеме, каквото и да е, за да намали до минимум стресовите ситуации.