Препродаване и монтаж на PVC дограма

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Препродаване и монтаж на PVC дограма

Мнениеот Borislav74 » 27 Юли 2010, 20:25

Здравейте на всички. От скоро се замисям да започна да монтирам дограма , като си търся сам клиенти и я закупувам от някоя фирма.
Незман какво обаче ще ми бъде необходимо, трябва ли да имам фирма, трябва ли да имам офис или може и от вкъщи да си водя документацията, и т. н. Ако някои има представа как стоят нещата нека да сподели. Благодаря на всички предварително.
Borislav74
Нов
Нов
 
Мнения: 3
Регистриран на: 27 Юли 2010, 20:17


Мнениеот berov » 28 Юли 2010, 01:15

Лично мнение:
Започни с ЕТ. Докато стане готова регистрацията - набирай клиенти и работи. Касовите бележки - после. Намери си счетоводител - той/тя ще може те консултира за цялата документация на фирмата. Научи се да продаваш услуга (ако вече можеш - супер). Планирай търговския процес от началото до самия край:
- набирането на клиенти (кои и как да ги привлечеш).
- освен монтажа, какво още ще предложиш? Няма ли да вземеш размерите? Да предложиш най-добрите варианти за дограма? Да предвидиш климат, изолация и т.н. (примерно)? Най-добре си го направи като "Анкетна карта", която попълваш по време на размерите и разговорите.
- направи си договор с фирмата производител - най-малкото, за какъв период от време ще ти изпълнят поръчката след заявка и респ. санкции при неизпълнение или повреда.
- договори материалите за работа с отстъпка - може да е само пяна, може да е 2%, но е отстъпка. Работи с качествени материали.
- давай гаранция след поставянето на дограмата - трябва да има причина да задържиш вниманието на клиента докато го убеждаваш.
- след като смениш/поставиш дограмата ще почистиш ли помещението/ята? Реши дали ще работиш бавно, но чисто или бързо, но в кочина. Имай предвид, че това не се заплаща допълнително.
- при смяната на дограмата пада и част от мазилката около прозореца. Ти ли ще се заемеш с измазването или друг - под-изпълнител? Има вариант и да оставиш дупките, а клиента да се чуди от къде да си търси майстори.
- ако искаш бизнесът ти да върви, ще трябва да се постараеш да работиш качествено и според желанията на клиентите, за да могат да те препоръчват. Това е най-евтината реклама. Първо ги изслушвай - след това предлагай. Направи и договори за клиентите, ако си решил да взимаш капаро.
- направи си визитки, раздай рекламни флаери по магазините (касите) в района ... въоръжи се с търпение, нерви и най-вече постоянство.

От мен толкова. Стискам палци!
Аватар
berov
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 156
Регистриран на: 02 Мар 2008, 14:19

Мнениеот Borislav74 » 28 Юли 2010, 21:47

Благодаря ти за идейте които ми даваш. Те са наистина много ценни и най важното да успее един човек в каквото и да било начинание е постоянството, упоритостта и да докаже че може.
Borislav74
Нов
Нов
 
Мнения: 3
Регистриран на: 27 Юли 2010, 20:17


Назад към Стартиране на собствен бизнес

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта